Nyomozást indított a rendőrség a tüntetőket veszélyeztető portálok ügyében

2012. július 23. 16:36

Közösség elleni izgatás miatt nyomozást indított a rendőrség azzal kapcsolatban, hogy a kuruc.info nyilvánosságra hozta a háborús bűntett elkövetésével gyanúsított Csatáry László letartóztatásáért tüntetők személyes adatait.

2012. július 23. 16:36

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az hétfőn közölte: az üggyel kapcsolatban a IX. kerületi kapitányságra érkezett feljelentés, a rendőrség vizsgálja a benne foglaltakat.

A nyomozó ügyészek szerdán háborús bűntett elkövetésével gyanúsították meg és vették őrizetbe Csatáry Lászlót a második világháború idején egy kassai gyűjtőtáborban elkövetett cselekményei miatt. Néhány órával később a Budai Központi Kerületi Bíróság Csatáry László házi őrizetbe helyezéséről döntött.

Még az ügyészségi döntés előtt, múlt hétfő délután néhány tucatnyian követelték Csatáry László letartóztatását a férfi feltételezett budai lakása előtt. A résztvevők a ház bejáratát transzparensekkel vették körbe, amelyekre egyebek mellett azt írták: „Soha nem felejtünk”, illetve „Utolsó esélyünk az igazságszolgáltatásra”, majd bementek a házba, és áthúzott horogkeresztet ábrázoló matricákat ragasztottak a lakás ajtajára és a lépcsőházba.

A kuruc.info portálon 100 ezer forintnyi készpénzjutalmat, „vérdíjat” ajánlottak azoknak, akik a Csatáry László letartóztatását sürgető tüntetés résztvevőiről érdemi információkkal tudnak szolgálni. Hamarosan nyilvánosságra hozták a szervezők többségének és több résztvevőnek a személyes adatait, lakcímét, telefonszámát, internetes elérhetőségét.

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tewton
2012. július 24. 11:22
variációk egy témára - pár tucat fehér phárászt fiatal megjelenik egy avasi lépcsőházban, és az egyik ajtóra "mocskos uzsorás vagy," "tolvajok vagytok," "csótányfészek" feliratú matricákat ragaszt. A rendőrség magától megjelenik, igazoltat, bevisz, a résztvevők tettesek, rászista hír az újságban. - pár tucat színes honfitársunk tetszőleges sérelem miatt megjelenik egy kisvárosi rendőrőrsnél, szerszámokkal felfegyverezve, lincselésre készülve. A rendőrség semmit se csinál, kivárja, amíg a csűrhe eloszlik és örül, hogy nem lincselnek rendőrt. Az eseményről csakis a zsurucinfó tudósít, a média elhallgatja. - pár tucat antifasiszta honfitársunk összegyűlik egy lakás előtt, matricázik és demonstrál. a rendőrség semmit se tesz, a résztvevők áldozatok.
durrbele
2012. július 24. 08:59
Tessenek kinyomozni és eljárni mindazon cégek ellen is akiknek nem adtam meg a telefonszámomat/titkos lenne elvileg/mégis adományokért,termékeik megvételéért,sőt párt politikai célok miatt engem zaklatnak.
Krupp Skya
2012. július 23. 20:51
Hogy felvoltak ezek háborodva amikor Németországban felfestették a lakásaikra, üzleteikre, hogy Achtung Juden. most ugyan ezt csinálják ellenkező előjellel.
lavor
2012. július 23. 20:21
Nyilvánosságra kerültek a tüntetők személyes adatai? Hülyék ezek? 2 kattintás az egész, az egész életük ott van a facebook-on.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!