Kiengedték a börtönből a Hunvald-ügy fő vádlottját

2013. június 19. 07:45

A Népszava értesülései szerint 51 hónapnyi előzetes letartóztatás után kiengedték a börtönből a Hunvald-per elsőrendű vádlottját, Gál Györgyöt. A VII. kerület gazdasági bizottságának volt elnöke házi őrizetbe került.

2013. június 19. 07:45

Több mint 51 hónapnyi előzetes letartóztatás után „újra szabad” a Hunvald-per elsőrendű vádlottja: a Népszava úgy értesült, hogy Gál Györgyöt, a VII. kerület gazdasági bizottságának volt elnökét a Kúria végzése alapján engedték ki a márianosztrai büntetés-végrehajtási intézményből, jelenleg házi őrizetben van.

A híroldal információi szerint a Kúria a Szegedi Ítélőtábla április 24-i döntését változtatta meg. Az ítélőtábla felülvizsgálati eljárásában akkor úgy határozott, hogy Gál György előzetes letartóztatását – mint legszigorúbb kényszerintézkedést – továbbra is fenn kell tartani. Gál már több mint 4 évet és 3 hónapot töltött börtönben – illetve ebből egy rövid időszakot házi őrizetben –, ami a tavaly februári ítéletben első fokon kiszabott 8 év 6 hónapos börtönbüntetésének már több mint felét jelenti.

A lap közlése szerint áprilisban azért a Szegedi Ítélőtábla döntött, mert a másodfokú eljárásból elfogultsága miatt kizárását kérő főváros helyett Szegedet jelölte ki a Kúria. Az írás szerint az ügyészség amiatt javasolta fenntartani a Gál elleni kényszerintézkedést, hogy tartani lehet a szökéstől, illetve a bűnismétlés veszélyétől is. A Szegedi Ítélőtábla fenntartotta a kényszerintézkedést, mondván: Gál megszökhet. Ezt a döntést változtatta meg most a Kúria a Népszava online kiadásának értesülése szerint.

A másodrendű vádlott, Hunvald György volt VII. kerületi MSZP-s polgármester után leginkább csak Hunvald-perként emlegetett büntetőügy másodfokú tárgyalása szeptember 5-én kezdődik Szegeden – olvasható a hírportálon.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pedroamigo
2013. június 19. 10:14
"Gál már több mint 4 évet és 3 hónapot töltött börtönben – illetve ebből egy rövid időszakot házi őrizetben –, ami a tavaly februári ítéletben első fokon kiszabott 8 év 6 hónapos börtönbüntetésének már több mint felét jelenti." Ebből is csak az következik, hogy 4 év nem elég. Legalább 10 évet kell adni Pocaknak mire mindent rendbe tesz. Minden fontosabb, mint az elszámoltatás és a tartótisztek neveinek nyilvánosságra hozása. Sokkalta fontosabb pl. Ópusztaszeren bráner alakú turul szobrot avatni...
trespass
2013. június 19. 08:54
" tartani lehet a szökéstől, illetve a bűnismétlés veszélyétől is." A szökést talán elfogadom, na de a másik?? :DD
Secnir
2013. június 19. 08:50
engem az egész ügyben egy dolog fogott meg: "Több mint 51 hónapnyi előzetes letartóztatás után" felmerült bennem az, hogy: - lehet-e bármilyen okkal valaki ennyit előzetesben? - ha volt ALAPOS INDOKa az ügyészségnek, akkor miért kellett MÉG 51 hónap ahhoz, hogy elítéljék? nézzük meg a pécsi gyilkos ügyét: volt ALAPOS INDOK-a az ügyészségnek? volt. volt bizonyítéka? volt. egy hónapra rá már börtönben ült? igen. akkor itt mi (nem) történt? van egy olyan érzésem (mint a fapál ügyben), hogy az ügyészség előbb letartóztatott mindenkit, és utána keresgélt bizonyítékok után. kvázi a letartóztatás (és az előzetes) csak látszattevékenység. ha VALÓBAN lett volna kézzelfogható bizonyítéka az ügyészségnek, akkor hunvald nem 51 hónapot, hanem 51 napot ül előzetesben.
miklos1985
2013. június 19. 08:49
Akkor most van vagy nincs elszámoltatás ????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!