Újra kell tárgyalni a devizahiteleket

2014. november 11. 10:48

A Nemzetgazdasági Minisztérium megegyezett a Bankszövetséggel a devizahitelek forintosításának feltételeiről.

2014. november 11. 10:48

Az NGM és a Bankszövetség megállapodása értelmében a devizahitelesek törlesztőrészletei átlagosan 25-30 százalékkal csökkenhetnek – jelentette be hétfőn Kovács Zoltán kormányszóvivő.

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. november 11. 23:13
A Budapest Bank karácsony alkalmából olyan áruhitelt kínál, amelyért öt hónapig nem kell fizetni semmit. Ha a felvett hitelt, az ügyfél öt hónapon belül visszafizeti, akkor sem kamatot, sem egyéb költséget nem kell fizetnie érte, tehát ingyen használhatja a bank pénzét. Lehetséges öt hónap elteltével, májustól részletekben is törleszteni a hitelt. Az akció december 31-ig tart és 200 ezer forint feletti összeg esetén vehető igénybe. Ötszázezer forint alatti kölcsön felvétele esetén, a teljes hiteldíj-mutató 0 és 29,99 százalék között mozoghat, a futamidő 6-tól 60 hónap lehet. A bank nem karácsonyi, ám ajándékvásárlásra is alkalmas, rendkívül rugalmas hitelt is kínál ügyfeleinek, akik folyamatosan módosíthatják a hitel nagyságát, futamidejét és a hátralévő törlesztő részletek nagyságát. A november 16-ika óta kínált, szabad felhasználású Flexi Hitel segítségével, fél- és 3 millió forint közötti összeg igénylehető. A kölcsön futamideje 60 és 240 hónap között változhat. http://www.origo.hu/archivum/20051212otletes.html?pIdx=1 240 hónap, meg a faszom. Hülye itt mindenki?
Ángyán Páván
2014. november 11. 23:07
Emlékszem a karácsonyi 'kedvezményes' nagytévéért egymást ölő idióták hosszú tömött sorára. Nehogy a gatyánk is rámenjen az olcsónak látszó fogyasztói hitelekre! 2006. december 12., kedd 07:00 | Szerkesztőség Cetelem Szlovákia Szintén kínál kamatmentes részletfizetést. A speciális karácsonyi hitelt a társaság honlapján is el lehet intézni – az éves kamat 8,9 százalék. 6-tól legfeljebb 36 hónapig terjedő részletfizetési hitelt kínál a társaság, de egyes termékeknél akár 48 hónapos is lehet. A többletköltség 10-től 90 százalékig terjed. http://ujszo.com/cimkek/fokusz/2006/12/12/nehogy-a-gatyank-is-ramenjen-az-olcsonak-latszo-fogyasztoi-hitelekre Mellette ingatlan- autó meg a faszomtudja milyen hitel, mintha mindenki megbolondult volna Mellesleg a faszom adósodna el három-négy évre egy hülyeládáért.
Ángyán Páván
2014. november 11. 23:03
Tóta W. egy cinikus fasz, ráadásul eladhatta magát azóta vagy azelőtt is, nem tudom, de ezt a cikkét annakidején olvastam és nem értettem, miért nem olvassa és értelmezi senki más. http://www.lelegzet.hu/archivum/2006/04/3446.hpp.html Szörnyű helyzet, elhiszem, de hogy emberek képesek azért a Fidesz-kormány ellen tüntetni, mert hat-nyóc évvel ezelőtt ők maguk döntöttek úgy, hogy tovább nyújtózkodnak, mint ameddig valaha ér a takarójuk, az egyszerűen közröhej.
ppix
2014. november 11. 15:49
"Egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy az elmúlt évek kötélhúzása után egy olyan szuboptimális megoldást sikerült kiharcolni, ami rossz a hitelfelvevőknek, a bankoknak, és az egész gazdaságnak. A 4 éve tartó folyamatos harci állapot miatt a bankok rosszhitel-állománya nőtt, veszteségesek lettek, nem hiteleztek, így ez ártott a bankok tulajdonosainak, és a hitelezése befagyása miatt az egész gazdaságnak. A gazdaság gyengesége miatt nem volt növekedés, növekedés híján nem volt elég adóbevétel, amit újabb különadókkal kellett kipótolni, ami megintcsak nem tett jót a növekedésnek. De az egészben a pláne persze az, hogy még a devizahitelesek sem jártak jól, mert a nagy hajcihő alatt leértékelődött a forint, és a banki "elszámoltatás" okozta törlesztőcsökkenés sem nagyon tudja ellensúlyozni a devizagyengülésből adódó törlesztőemelkedést. Magyarul: mindenki bukott. Természetesen az egészben részt nem vevő állampolgárok is a megugró adóterheken, és lassú növekedésen keresztül." http://zsiday.hu/blog/p%C3%BCrroszi-gy%C5%91zelem-devizacsat%C3%A1ban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!