A magyarországi koptok nem tudnak az ezer befogadott keresztényről

2015. szeptember 14. 14:35

A magyar kormány az elmúlt években Balog Zoltán Emmi-miniszter szerint ezer közel-keleti keresztény családot fogadott be, köztük egyiptomi kopt keresztényeket is. A magyarországi közösség vezetője azonban úgy gondolja, ha ez tényleg így lenne, az neki is feltűnt volna.

2015. szeptember 14. 14:35

Balogh Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Párizsban jelentette be, hogy a kormány 2013 és 2014 között ezer keleti kereszténynek adott menedéket – írja a Népszabadság. Mindezt a nyílvámosság kizárásával a menekültek ellenőrzésével, az állampolgárság megadásával tette. Szijjártó Péter a lapnak adott interjújában elmondta: „Ezres nagyságrendben fogadtunk be kopt keresztényeket, amikor Egyiptomban üldözték őket.”

A kopt egyház egyik volt elöljárója ugyanakkor úgy véli, mivel kis közösségről van szó, (a budapesti templomot összesen körülbelül ötszáz ember látogatja), biztosan feltűnt volna nekik az új hívők érkezése. 

Khalil Youssef, a magyarországi kopt egyház vezetője szerint a kopt keresztények életében nagyon fontos szerepe van a templomnak, az újonnan érkezettek hamar felkeresik azt, így kizárt, hogy az egyház ne szerzett volna tudomást üldözött testvéreik ilyen nagyságrendű letelepítéséről. 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. szeptember 14. 16:26
hazudnol Mégis hány fő vallja magát Magyarországon koptnak? Ja 10 millio.
Akitlosz
2015. szeptember 14. 16:19
Már megint lebukott a fidesz hatalom.
csuka
2015. szeptember 14. 15:42
Hazud(t)unk reggel, délben, este, .....
VakzKommondor
2015. szeptember 14. 15:12
ezeknek a focistáknak minek kell folyton hazudniuk? Anélkül már nem is érzik jól magukat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!