Sajtópert vesztett a Heti Válasz ellen Andy Vajna

2015. október 02. 15:12

Első fokon elutasította a bíróság Andy Vajna helyreigazítási kérelmét, amelyben a filmügyi kormánybiztost sérelmezése szerint a Heti Válasz két cikkében összesen négy ponton valótlanságot állított róla. A bíróság szerint azonban megfelelő kontextusban le lehet írni, hogy Andy Vajna az Alaptörvény felett áll.

2015. október 02. 15:12

Első fokon pert vesztett Andy Vajna a Heti Válasz ellen. A filmipari kormánybiztos sajtópert indított az újság ellen, mert szerinte az két cikkben négy ponton valótlanságot állított róla. Az Andy Vajna színe..., illetve ...és fonákja címmel nyáron megjelent két cikkben a producer szakmai és üzletemberi énjéről írt a hetilap.

Andy Vajna azt szerette volna elérni, hogy ezekben a pontokban kelljen helyreigazítást kiadni a Heti Válasznak:

„1. Valótlanul híreszteltük, hogy egy szabadon választott szakmai testület helyett egy kaliforniai üzletember döntheti el, hogy kik és milyen filmeket készíthetnek. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Andy Vajna fölhatalmazása, illetőleg kizárólagos jogköre a magyar filmművészet támogatására fordítandó közpénzek elosztására vonatkozik.

2. Valótlanul híreszteltük, hogy Andy Vajna az alaptörvény felett állna.

3. Valós tényt hamis színben tüntettünk fel, amikor azt állítottuk, hogy ingyen juthat Andy Vajna fővárosi körzeti rádiós frekvenciákhoz.

4. Valótlanul állítottuk, hogy legalább fél tucat II. és V. kerületi luxusingatlan fölött rendelkezik Andy Vajna.”

A bíróság mind a négy pontban elutasította filmipari kormánybiztos helyreigazítási kérelmét.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2015. október 02. 22:14
Bizony Andy bácsi, a bíróság még nem pártutasításra cselekszik. Még a cimbi Habony Árpiról is kimondta egy bátor bíró, hogy nem igaz az, hogy ő nem közszereplő.
*ufó*
2015. október 02. 20:14
Mit kényeskedik a kis Andy ? A valóság erősebb egy fideszes nyikhajnál. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!