Visszalépett a szocialista jelölt javára Fekete-Győr András

2018. április 02. 13:02

Nem őt hozta ki a legesélyesebbnek a Medián közvélemény-kutatása, ezért V. Naszályi Márta részére visszalépett a Belvárosban a Momentum elnöke. Juhász visszalépése után az LMP-s Csárdi Antal, és az MSZP-P-s V. Naszályi maradtak talpon.

2018. április 02. 13:02

Nem méretteti meg magát Budapest I. számú választókerületében Fekete-Győr András, a NOlimpia aláírásgyűjtést is elindító Momentum Mozgalom elnöke – írja a 24.hu. 

A Budapest I-es körzetben valósággal tolakodtak az ellenzéki jelöltek Hollik István kihívására – az MSZP-Párbeszéd réséről V. Naszályi Márta, az Együttől Juhász Péter, az LMP-től Csárdi Antal, a Momentumtól pedig Fekete-Győr indult volna a kormánypárti jelölt ellen. A Belvárosban akkor mozdult meg a politikai állóvíz, mikor az egyik esélyes, Juhász Péter visszalépett a jelöltségtől.

Ekkor Fekete-Győr azzal állt elő, hogy készíttet még egy közvélemény-kutatást az erőviszonyokról, ha pedig nem ő lesz a legesélyesebb, visszalép. A felmérés végül elkészült, amely ha csak egy hajszállal is, de V. Naszályit, a szocialista-párbeszédes jelöltet hozta ki első helyre. Ezért a Momentum elnöke videoüzenetben jelentette be, tartja magát ígéretéhez, és visszalép V. Naszályi Márta javára a Belvárosban.

A Medián által március 27. és 29. között, 1200 fős mintavétel alapján elkészített telefonos felmérés alapján  a három jelölt szinte hibahatáron végzett egymáshoz képest. V. Naszályi Márta a biztos szavazók között 40 százalékon áll, Hollik vele szemben 46 százalékot kapna. Csárdi Antal szintén 40 százalékon áll, a fideszes jelölt azonban vele szemben már 48 százalékkal győzedelmeskedne. Fekete-Győr népszerűsége 37 százalékos, Hollik 48 százalékával szemben.

Fekete-Győr András egyúttal elmondta: „Arra kérem a sok ezer választókerületi szimpatizánsomat: ne csüggedjetek, így lesz jó mindannyiunknak, a listán pedig szavazzatok a Momentum-generációra. Listavezetőként azért fogok dolgozni, hogy ne kelljen innen elmenni, és hogy érdemes legyen hazajönni.”

Ezek után kérdés, hogy a fennmaradó kevesebb, mint egy hétben Csárdi és V. Naszályi közül visszalép-e valamelyikük, és ki marad állva a sok áldozatot követelő, belvárosi csatában.

Összesen 398 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2018. április 03. 08:52
Szóval a Judentum visszatért a régi balhoz. Micsoda meglepetés...
Vakfolt
2018. április 03. 08:24
Visszalépett fegete gyöngyibandi. Ezzel majdnem 0.0001%-ot nyert a maszop! A legkisebb is számít, gecó!
Gyéressy Károly
2018. április 02. 23:36
Decemberben elmondtam volna neki, hogy kár a gőzért, mert mennek a helyükre, a kukába.
potyka
2018. április 02. 22:58
Ez az. Így még az is lehet hogy sikerül a hülyét meg a bünszervezetét legyőzni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!