Kis–Benedek: Az ENSZ részéről jelezték, hogy Európában merényletek várhatók

2019. augusztus 25. 10:37

A szakértő Belgiumot és Nagy-Britanniát említette, ahol magas szintű a készültség.

2019. augusztus 25. 10:37

Az ENSZ részéről jelezték, hogy Európában merényletek várhatók – mondta Kis–Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

A szakértő Belgiumot és Nagy-Britanniát említette, ahol magas szintű a készültség. Ugyanakkor megjegyezte: az Európai Unió rendőrsége, az EUROPOL jelentése szerint a korábban valamely terrorszervezethez csatlakozott, Európába visszatérő harcosok nem követtek el merényletet. A legtöbb terrorcselekményt „hazai neveltetésű” merénylők követték el.

Kis–Benedek József elmondta, hogy az EUROPOL 2006 óta ad ki évente jelentést az előző esztendőben történt terrortámadásokról. Európában öt típusú merényletről írnak részletesen. Ezek: dzsihadista, nacionalista (ebből van a legtöbb), jobb-, illetve baloldali indíttatású, és „tematikus”.

A jelentésből kitűnik, hogy tömegpusztító fegyverek felhasználására vonatkozóan történtek kísérletek az Európai Unióban (Németországban, Franciaországban, Olaszországban).

A jelentés szerint 2018-ban 129 merénylet történt, míg előző évben 217. Ez csökkenő tendencia, de kérdés, meddig tart – közölte.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enes
2019. augusztus 25. 19:54
Az ENSZ részéről jelezték, hogy Európában merényletek várhatók Az ENSZ--nek van titkosszolgálata?
Akitlosz
2019. augusztus 25. 15:27
A múltkor pénzt küldtem postán. Csak személyi igazolvánnyal lehetett és a postás rögtön lejelentett telefonon. Az összes mobiltelefont ellenőrzik, az összes nyugdíjszámlát. Mindezeket a terrorveszélyre meg a pénzmosásra hivatkozva. A lakosság ilyen mértékű ellenőrzése a magát szabadnak tartó világban jobban zavarná a lakosságot és nagyobb ellenállásba ütközne, ha az állam nem zúdítana előbb terrorveszélyt a lakosságra.
Akitlosz
2019. augusztus 25. 15:20
"Kis–Benedek: Az ENSZ részéről jelezték, hogy Európában merényletek várhatók" Eleve éppen azért telepítik be a muzulmán terroristákat Európába, hogy merényletek legyenek várhatóak. Aztán erre hivatkozva az állam mindenféle korlátozó rendelkezéseket vezethessen be, amelyeknek különben nem örülne a nép, így meg még hálás is azokért.
nyugalom
2019. augusztus 25. 14:15
Ezek szerint tájékoztatták őket! Fantasztikus! Elég lett volna megkérdezni egy belgát vagy svédet az utcán!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!