A Pécsi Tudományegyetemen újra bevezetik a kötelező maszkviselést

2021. szeptember 13. 09:48

Az egyetem közleménye a biztonságot hangsúlyozza.

2021. szeptember 13. 09:48
null

Szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használatát írta elő mától több helyszínen is a Pécsi Tudományegyetem – írja a Napi.hu. Hozzátették: maszkot kell viselni a Klinikai Központ területén, a zárt térben tartott, jelenléti foglalkozásoknál, a személyes jelenléttel megvalósuló ügyintézés és értekezletek során is.

Az egyetem közleménye szerint a Pécsi Tudományegyetem polgárainak jelentős része rendelkezik a szükséges védettséggel, azaz felvette az oltást, írják. Hangsúlyozzák, hogy ugyanakkor a delta-variáns sokszoros fertőzőképességére, a járványügyi adatok mérsékelt emelkedésére, illetve a tanévkezdés tapasztalataira tekintettel, a PTE Operatív Stábja a biztonságos jelenléti oktatás és biztonságos munkahelyi környezet megteremtésének érdekében a maszkhasználat szabályait 2021. szeptember 13. napjától visszavonásig a következőképpen határozza meg:

„Az Egyetem területén kötelező a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata az alábbi esetekben:    

– a Klinikai Központ területén a vonatkozó jogszabályi és belső utasítások szerinti módon,    

– a zárt térben tartott, jelenléti foglalkozások (pl. előadás, szeminárium, gyakorlati óra) során, kivéve az előadást tartó személyt,    

– a személyes jelenléttel megvalósuló ügyintézés során,    

– a személyes jelenlét mellett, zárt térben tartott értekezletek, testületi ülések során, amennyiben nem biztosítható a biztonságos távolságtartás és/vagy a helyiség megfelelő szellőztetése.”

Van, ahol csak ajánlott

„Nem kötelező, ugyanakkor erősen ajánlott a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata a közösségi terekben, a közlekedő folyosókon, a kollégiumban, az irodákban, illetve a zárt térben tartott rendezvényeken. Orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot bárki jogosult használni, és a maszkhasználat senki számára sem tiltható meg. A határozat nem vonatkozik az Egyetem fenntartásában álló köznevelési intézményekre, ahol az Emmi ágazati iránymutatásainak megfelelően rendezett a kérdés” – áll a közleményben.

Kép forrása: YouTube

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andilla
2021. szeptember 13. 14:17
Köszi. Tehát nem tudsz választ adni a kérdésemre. Neked is szép napot! https://a.te.ervelesi.hibad.hu/lenyegtelen-konkluzio
kérdés
2021. szeptember 13. 11:24
Én helyeslem ezt a módját a védekezésnek.
Dr. Grünfeld Ráhelné
2021. szeptember 13. 10:59
Mindenki hordjon maszkot, és kerülje embertársait, ez közösségi kötelesség.
Andilla
2021. szeptember 13. 10:28
Esse értem. Akkor mégse olyan jó az az az ótás? Nem véd? Ja, meg asse értem: a kollégijumba sokkal közelebb is lehetnek egymáshoz a dijákok pl. eggyütt LAKNAK, alszanak meg egyebeket csinálnak kissebb szobákba) - ott kevésbé terjed a rettenetes fertőző kór, mint egy bazinagy előadóterembe?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!