Éles vita a bajai elkerülő út miatt, a Fidesz cáfolja a baloldali vádakat

2022. március 18. 14:21

Vedelek Norbert, a kormánypárt választókerület elnöke szerint a beruházás rendben folyik, nincs robbanószer és szabálytalanság, Kiss László, a baloldal képviselőjelöltje rágalmaz, ezért feljelentik.

2022. március 18. 14:21
null

Kampányvideót forgatott a kormánypárti képviselő, egy gazda vetése bánta – ezzel a címmel jelent meg a hvg.hu-n egy cikk, amely szerint Zsigó Róbert a bajai egyéni választókerület fideszes országgyűlési képviselője és egyben jelöltje egy kampányfilmmel állt elő, amelyben bemutatják, hogy rövidesen elkezdődik a város déli elkerülő útjának a beruházása, amely a hercegszántói határátkelő forgalmát terelné el központból. A lap szerint Zsigó mögött egy munkagép látható, amellyel az elkerülő nyomvonalán rendezik a terepet.

A bajai ellenzék szerint azonban egyelőre nincs elkülönítve forrás a költségvetésben az elkerülő déli szakasz megépítésére, ám egy feltételes közbeszerzést valóban kiírtak már, magyarul, akkor élesedhet a szerződés, ha megcímkézi a kormány a rávalót – derül ki a közös baloldali jelölt, Kiss László Facebook-posztjából.

Kárt szenvedett a gazda

Van egy másik szála is a történetnek, a Bajavagyon Zrt.-t – a terület ugyanis az önkormányzati vagyonkezelő tulajdona – megkereste egy gazda azzal, hogy valakik feltúrták a vetését. A Zsigó sajtótájékoztatójáról készült felvételen a NIF Zrt. képviselője is ott volt, a közleményük szerint a régészeti feltárások kezdődtek meg. A Bajavagyon Zrt.-t viszont hivatalosan senki nem értesítette arról, hogy a terület átadását kérik, ami feltétele lenne a beruházás megkezdésének. Az önkormányzat ugyan korábban jóváhagyta, hogy a területen megépüljön az elkerülő, de szerintük a munkálatok megkezdéséhez szükséges lett volna a terület hivatalos átadása, az építése terület kitűzése.

S a hivatalos értesítés hiányában nem értesítették a földet bérlő gazdálkodót.

Pozsgai Imre, a Bajavagyon Zrt. vezérigazgatója elmondta a portálnak, hogy évekkel ezelőtt egy élesített állapotban levő aknagránátot találtak, ezért indokolt lenne a terület lőszermentesítése is. A NIF Zrt. a honlapján azt közölte, a geodéziai, lőszermentesítési és régészeti munkák is megkezdődtek már a területen. A vezérigazgató szerint a velük szerződött gazdálkodó kárát – amelynek a pontos értékét a napokban fogja kiszámolni – a károkozónak kell megtérítenie.

Vedelek: „Kiss László rágalmaz”

A helyi Fidesz azonban egészen másként látja a történetet, tételről-tételre cáfolják a cikkben leírtakat. Vedelek Norbert, az egyéni választókerület elnöke videós Facebook-posztjában kijelentette, nincs robbanószer, nincs szabálytalanság. Az elmúlt hónapokban már megszokták – fogalmaz –, hogy „Kiss László, a baloldal bajai jelöltje – főnökéhez, Márky-Zay Péterhez hasonlóan – össze-vissza beszél, ezúttal azonban túl messzire ment. Állítása, miszerint »emberéleteket veszélyeztetett Zsigó Róbert« egyszerűen rágalom!”. S azzal folytatta, hogy amennyiben Kiss „nem folyton csak gyűlölködne, hanem közben gondolkodna és kicsit utána is járna az ügynek,

Vedelek szerint a tények a következők. A NIF Zrt. 2022. március 4-7. között elvégeztette a terület lőszermentesítési feladatait, az erről szóló hivatalos dokumentum ezt bizonyítja is. A területre a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivataltól a NIF Zrt. 2022. március 7-i kezdéssel megkapta az előmunkálati engedélyt. A hivatalnak ilyen esetekben az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett területek tulajdonosait értesítenie kell arról, hogy mikor és milyen jellegű munkára számíthatnak, és ez meg is történt, a hivatal a tulajdonost, a bajai önkormányzatot időben értesítette.

Feljelentik a baloldali jelöltet

A politikus azt is elmondta, hogy a város déli elkerülőútjának megvalósítása megkezdődött, elindultak a teljes nyomvonalon a régészeti próbafeltárások, ennek tervezett befejezése idén májusban várható.

Majd azzal folytatja Vedelek, hogy „sajnáljuk, hogy Kiss úr a választásokhoz közeledve egyre gyakrabban veszíti el a józan ítélőképességét, de ez nem menti fel az alól, hogy felelősséget viseljen tetteiért, mondataiért”. Végül közli, hogy a baloldali politikust rágalmazásért feljelentik.

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2022. március 18. 15:17
"Vedelek Norbert" Netán az ISZOMM is támogatja? :-) Bocs, ezt nem lehetett kihagyni!
foldizs
2022. március 18. 15:14
Cáfolja? Ahhoz bizonyítékok kellenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!