Nyílt levélben borul ki a Liu fivérek korábbi edzője: szégyenről és szembeköpésről ír

2022. december 22. 14:32

Bánhidi Ákos megérti, hogy az olimpikonok ragaszkodnak Linához.

2022. december 22. 14:32
null

Nyílt levelet írt Bánhidi Ákos, a Liu fivérek korábbi edzője az olimpikonok országváltása után. A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy ingyen távozhatnak a gyorskorcsolyázók Kínába.

A tréner a levél elején leszögezi: a testvérekkel és Csang Csing Linával kiváló a kapcsolata, „az egymás iránti szeretetünk és tiszteletünk töretlen”. Bánhidi kifejtette, szerette volna, ha az edzői stáb és a sportolók maradnak, de a mostani helyzet olyan döntések eredménye, amikre nem tudott elegendő hatást gyakorolni. Az edző megérti, hogy a Liu fivérek ragaszkodnak Linához.

De engedtessék megjegyeznem, hogy Lina nem Namíbiába érkezett korcsolyaedzőnek, hanem Magyarországra.

Kis hazánknak addigra már olimpiai pontszerző helyezései voltak, és igen sok Európa-bajnoki érme. Az addigi eredménysor a megszállott versenyzők, edzők, vezetők, szülők húsz-huszonöt éves munkájának a gyümölcse volt. Lina érkezését megelőzően közel tíz évig dolgoztunk neves és kiváló kanadai edzőkkel, ez pedig igencsak hozzátett a tudásunkhoz” – fogalmazott Bánhidi. Hozzátette:

A kiváló hazai szakemberek szembeköpése sajnálatos és szégyenletes.

Mindenki elhiheti, hogy Lina a stábtagokból szívesen elvitt volna magával néhányat a messzeségbe, ha ezt megtehette volna. Az is igaz, hogy voltak olyanok, akik nem értettek velünk egyet itthon, és elfordultak tőlünk, de ezt most már csak az idő orvosolhatja” – véli az edző.

„A legjobbakat kívánom nekik, de magyar edzőként a hazámat képviselem minden esetben, így minden bizonnyal várnak rám »érdekes« pillanatok...” – zárta a levelet Bánhidi.

A teljes nyílt levelet ide kattintva olvashatja.

Nyitókép: Mandiner/Mátrai Dávid

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2023. január 01. 22:14
ez a karma, mondhatnánk, előbb-utóbb mindneki lapátra kerül
pbetti87
2022. december 22. 19:27
Olyan hálásak Bánhidi Ákosnak, aki gyerekkoruk óta szintén nevelőedzőjük volt, kvázi egy apafigura. Ja, nem! Két hűtlen, gerinctelen alak. És az edzőnő se lett szimpatikusabb egy cseppet sem, sőt...
Gatyás
2022. december 22. 18:50
A Liu fivérek egy szarfaszú hazaárulók, minden egyéb más szarpofozgatás. Sosem voltak magyarok, és nem is lesznek. Remélem az állampolgárságukat is megvonják. Leszarom az eddigi eredményüket, menjenek a picsába!
adrás
2022. december 22. 16:57
Kutyából nem lesz szalonna! Ez a két ferde szemű is ilyen. Sajna nagyon korán el lettek kapatva csak azért mert kinaiak. Hiába a pénz nagy úr.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!