„Úgy látszik, a sportban az egyéni érdekek még mindig megelőzhetik a szakmai érdekeket” – nyílt levelet írt Hosszú Katinka

2023. június 27. 19:10

Kiderült, az olimpikon nem indíthat saját úszóakadémiát.

2023. június 27. 19:10
null

Hosszú Katinka közösségi oldalán osztotta meg nyílt levelét, amelyet azután fogalmazott meg, hogy kiderült, nem indíthat saját úszóakadémiát.

A bejegyzés elején ismertette, hogy „elkészült az Úszóakadémia akkreditációs anyaga, mely több mint egy év rengeteg munkáját és szaktudását tartalmazza. Ezúttal is köszönöm azoknak a nagyszerű magyar és külföldi szakembereknek, akik megosztották velem tudásukat! Köszönöm a magyar úszósport tagszervezeteinek a támogatást és a hozzáadott véleményüket!”

Majd az olimpikon arról írt, hogy „sajnálatos módon úgy látszik a sportban az egyéni érdekek még mindig megelőzhetik a szakmai érdekeket.

„Ez a fajta mentalitás az úszósportot is károsítja”

„A sportvezetésben sokan a saját pozíciójukat tartják a legfontosabbnak, nem pedig a sport fejlődését. Ez a fajta mentalitás a – véleményem szerint – az úszósportot is károsítja, amit a közeljövőben már érzékelni fogunk. Ezt az idejétmúlt elképzelést, módszert én támogatni nem tudom. Egy mára már bukott érából használt ideológiai rendszert alkalmaznak, ahelyett, hogy az utókor tisztességes, egyenes és progresszív nevelését tűznék ki célul” – fűzte hozzá.

„Bár az összetett nagy projektem egyelőre nem jön össze, immáron az említett akadémiai anyagot is felhasználva az Iron Swim-ben továbbra is szeretettel várjuk azokat, akiknek a legfontosabb, hogy a képzés nem a sportpolitika, nem a klub hanem a versenyző érdekeit és a sport szeretetét tartsa szem előtt.

– jelentette ki Hosszú Katinka.

A posztot egy idézettel zárta: „Őseink múltja, kudarca nem a mi felelősségünk, de a magunk és gyermekeink jövőjét építeni, ha kell küzdeni érte, kötelességünk”. Legvégül pedig felsorolta összes eddigi eredményét is. 

A vonatkozó  bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Hosszú Katinka Facebook-oldala

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gusztiapu
2023. június 28. 14:53
Ez így hiányos információ. Nincs benne az indok, hogy miért nem kapta meg egyelőre a "támogatást". Azt sem tudjuk, hogy az kizárólag anyagi természetű vagy az infrastruktúrát is biztosítani kellene (ingyen), stb.
Szeredai
2023. június 28. 10:31
Egészen pontosan itt miről van szó? ezek félinformációk, korábbi tervek alapján az úszókadémia 7 milliárd forintba került volna, amit nem kap meg támogatásként.
síróbohóc
2023. június 28. 09:19
Szép sivalkodás, Kati! Fel a fejjel! Nincs kedvem végigolvasni a vidéki, jövőkép nélküli nyuggerek vergődését, de kiderült már azóta, hogy zsidó?
Johann Luipigus
2023. június 28. 07:13
Adjuk meg a tiszteletet Katinkának, hiszen a teljesítményével sokszorosan kivívta. Nem szimplán olimpikon, hanem 3-szoros olimpiai bajnok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!