Ujhelyi István: Jól beleverték Orbán kobakját a brüsszeli betonba, meg is szédült tőle

2023. július 02. 13:28

Az EP-képviselő szerint a miniszterelnök és a Fidesz ahelyett, hogy teljesítené a jogállamisági elvárásokat, csak húzza az időt.

2023. július 02. 13:28
null

Ujhelyi István EP-képviselő szokásos vasárnapi nyílt levelében éles kritikákat fogalmazott meg a kormány és a kormányfő munkáját illetően. Már a felütésben azt írta az uniós forrásokra utalva, hogy

meg is szédült tőle, azóta pedig csak árnyék-bokszolva próbál pozíciót fogni. Az elmúlt évtizedben hozzászokott, hogy 19-re is húzhat lapot, mert rendszerint bejön neki a lapjárás, most azonban nem feltétlenül ő keveri a paklit”.

Majd azzal folytatta, hogy „a zavarodottságot és kapkodást mutatja, hogy egyre eszementebb hazugságokkal próbálják emelni a tétet a kormányelrántós játékban: most például az EU költségvetése kapcsán hergelnek teljes blődségekkel”.

„A régi Orbán valóban okos stratéga volt”

Ujhelyi ennek kapcsán megjegyezte, „a régi Orbán valóban okos stratéga volt, aki három lépéssel mindig előrébb volt az ellenfeleknél, a mostani azonban láthatóan elvesztette nagyjátékos-jellegét és az Uniótól kapott pofonok után elkezdett valahogy sodródni, a minimalizált pályaelhagyást pedig leginkább csak a szerencsének, néhány körülötte lévő friss szellemnek és – legyünk őszinték – az ellenfelek néha nem túl acélos teljesítményének köszönheti”.

Húzzák az időt

„Orbán és a Fidesz ahelyett, hogy teljesítené a jogállamisági elvárásokat, módosítaná a szükséges jogszabályokat, visszaépítené a demokratikus állami rendszereket és visszabontaná a korrupt NER építményét, ehelyett időt húz, okosba’ játszik, próbálja megúszni a kötelezőket az uniós támogatásokért” – sorolta Ujhelyi.

A képviselő az uniós költségvetését illetően azt írta, „a valóság valójában az, hogy a hétéves uniós költségvetést rendszeresen és automatikusan felülvizsgálják, ez történik most is. Ezt Orbánék is pontosan tudják. Ők hetente módosítanak költségvetést, ha kell, maradjunk ennyiben.

hiszen a programok jelentős része éves lebontás szerint kerül finanszírozásra, vagyis a 2026-os Horizon-pénzeket például nem lehetett tavaly elkölteni. Ezt Orbánék is pontosan tudják”

– húzta alá Ujhelyi István.

Ujhelyi István nyílt levelét alább olvashatja teljes terjedelmében:

 

***

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 322 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. augusztus 02. 11:06
Ne viccelődj ostoba komenista maradvány! Te vagy a földbe döngölve! A népek tömege kibaszott a közpolitikából. Ugri-bugri 🐒 utánzat vagy!
makapaka2
2023. július 05. 13:47
Ujhülye jövőre remélhetőleg végleg távozik a politikából.A Brüsszeli hazaárulásnak vége.
Töki
2023. július 03. 08:46
Hazaáruló kutya!!!! Takarodj a kurva anyádba, te faszszopó!!!
Isten jobb keze
2023. július 03. 01:53
Pistaaa! Legyél már okos baxki tudhatnád hogy nem Orbánék fognak beleremegni ha nem a magyar nép, amit Orbánék Magasról leszarnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!