„Nagy ládikákba” bedobott eurókról beszélt Karácsony az Indexen

2023. július 06. 19:07

A főpolgármester szerint csak anonim módon gyűlhet össze félmilliárd forint.

2023. július 06. 19:07

Interjút adott az Indexnek, egészen pontosan Rónai Egonnak Karácsony Gergely. A beszélgetés felvétele késő délután került fel a portálra, a témák az előzetes cikk szerint a 99 Mozgalom rejtélyes félmilliárdja, a főváros anyagi helyzete és a jövő évi választás voltak.

Kapcsolódó vélemény

Rákay Philip

Facebook

Idézőjel

Karácsony maradt, aki volt: minden idők leghiperpasszívabb főpolgármestere.

Karácsony Gergely szerint jogilag rendben van a 99 Mozgalom és kampányának finanszírozása – miközben már a DK és a Jobbik is az ügy tisztázására szólította fel. A városvezető úgy fogalmazott, szerinte nincsenek jogszerűségi problémák, ennek ellenére „nyilván lesznek vizsgálatok, halleluja, legyenek!

Karácsony Gergely azt mondta, nem tudja,  kiktől kapta azt a bizonyos félmilliárd forintnyi támogatást, mivel az mikroadományokból gyűlt össze. Egyetlenegy adományozót név szerint is megnevezett: a sikeres üzletembert, Bojár Gábort. Arra a kérdésre, hogy elhiszi-e, hogy anonim módon összegyűlhet ötszázmillió forint, úgy felelt: csak így gyűlhet össze.

„Magyarországon kevesen vannak, akik névvel, címmel vállalják, hogy anyagilag támogatják az ellenzéket” – érvelt Karácsony. A legérdekesebb rész az volt, amikor a politikus azt ecsetelte, hogy az euróbefizetések is gazdag magyar emberektől származnak, amiket a „kis ládikákba” dobtak be.

A másik fajsúlyos téma az adásban Budapest anyagi helyzete volt. Kérdésre válaszolva a főpolgármester úgy felelt: ők nem is beszélnek csődről, ezt a kormánymédia harsogja csak. „Mi csak a fizetésképesség megőrzéséről beszélünk” – fogalmazta meg ugyanazt máshogy Karácsony.

„Amiből ez az ország él, annak a felét mi termeljük meg az agglomerációban” – vetette oda a kormány–főváros-vitát kommentálva a főpolgármester.

Egyféleképpen tudtunk volna pénzügyileg egy picit jobb helyzetbe kerülni: ha nagyon durván megnyessük a közösségi közlekedést. Valójában ez a város a pénzének legtöbb részét arra fordítja, hogy járjon a BKV” – mondta Karácsony, aki több tucat tanácsadót tart fent – 

a 2023-as évben 400 millió forintért.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gasztronauta
2023. július 08. 21:02
Az a nagy ládika már Karigeri koporsója.
mnmn
2023. július 07. 18:16
Látom ahogy az elégedetlen pedagógus elmegy, euróra váltja azt a kevéske forintkáját, megkeresi a legközelebbi "kis ládikát" és bedobja.
catalina11
2023. július 07. 11:24
„Nagy ládikákba” bedobott eurókról beszélt Karácsony az Indexen" volt régen egy film: Hazudós Billy
zavulon
2023. július 07. 11:23
347 nap. --- ez itt a sortörés helye --- Ennyi idő alatt gyűlik össze 500.000 embertől 500.000.000 Forint ha adományonként 1000 Forinttal számolunk. ---- ez itt a sortörés helye --- ez itt a sortörés helye --- Végül is mikroadományokról van szó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!