Tarlós István: Ha bekövetkezik a csőd, abban messze nem ártatlan a városvezetés

2023. július 13. 07:49

Az egykori főpolgármester szerint egy összeomlás esetén már nem az fog dönteni, hogy mit mond Kiss Ambrus, vagy mit ír a Népszava.

2023. július 13. 07:49
TARLÓS István

„Nem tudni biztosan, mennyire igaz a közvetlen csődveszély. Lehet, hogy így van, lehet, hogy nem. A városvezetés nem a matematika szabályai szerint bánik a számokkal, ez régóta látszik” − nyilatkozta a Magyar Nemzet megkeresésére az egykori főpolgármester annak kapcsán, hogy a közelmúltban kiderült: a városvezetés 

már márciusban arról tájékoztatta Pénzügyminisztériumot, hogy csődbe kerül Budapest.

Tarlós István kifejtette: ha bekövetkezik a csőd, abban messze nem ártatlan a városvezetés. Véleménye szerint Karácsony Gergelynek sem lenne dicsőség, hogy az egyesített főváros 150 éves fennállása óta először az ő regnálása idején dőlne be Budapest. 

„A magam részéről nem kívánom a csődöt sem a városnak”

Az egykori főpolgármester a lapnak elmondta: előző városvezetés 2010-ben 251 milliárd forint adósságot örökölt, 2019-ben a fővárost 200 milliárd forint tartalékkal adták át. Hozzátette: ehhez jön még, hogy Karácsonyék ideje alatt az iparűzési adónak csak a növekménye 107 milliárd forint. 

„Ezekkel a számokkal lehet hasonlítani az elvonásokat. A többi politikai és kommunikációs zsonglőrködés”

– nyilatkozta Tarlós, majd arról is beszélt: nem tudja mi történik a tartalékkal, ahogy azt sem, hogy mennyi forrást fordított esetleg a városvezetés önként vállalt feladatok finanszírozására a kötelező feladatellátás rovására. „A magam részéről nem kívánom a csődöt sem a városnak, sem Karácsonynak, de ha mégis bekövetkezik, abban messze nem ártatlan a városvezetés. Hiá­ba csoportosítják saját érdekeik szerint a tényeket, egy csőd esetén már nem az fog dönteni, hogy mit mond Kiss Ambrus, vagy mit ír a Népszava” – hangsúlyozta Tarlós

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bastyaelvtars
2023. július 15. 15:59
Te pityu, es a te idődben is elvonta a kormány a főváros beveteleit? A finanszírozasi kötelezettségeit a kormány pont úgy teljesítette mint a te idődben? Lehet itt kavarnod a szart annak fényében, h a kp i allami koltsegvetes összeomlott konkretan...
connorj
2023. július 14. 13:03
REMÉLEM!!!!!
Gullwing
2023. július 13. 09:41
Szánalmas libbancsok, soha semmit nem képesek véghezvinni. Csak rombolnak, törnek, zúznak. Selejtek voltak és maradtak.
chief Bromden
2023. július 13. 09:18
A rikkancs a választásokra időzítheti, csak az a kérdés kinek fog jobban visszaütni. A böszme bábozik vele, az ánuszán keresztül mozgatja a száját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!