Akkor mi is a baja Magyar Péternek Rogán Antallal?

2024. április 02. 21:32

Machiavelli beájulna.

2024. április 02. 21:32
null
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
Vendégszerző

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Azt mondja Magyar Péter: „…van olyan közérdek, amikor azt gondolja az ember, hogy olyan eszközt is meg lehet engedni, amit egyébként nem”.
Ha ez igaz, akkor nem értem, mi a baja Rogán Antallal?

Minden általa kifogásolt rogáni megoldást indokolni lehet ezzel. 

Szóval mielőtt a függetlenobjektív ellenzéki értelmiség olyan nagyon tapsikolna ennek az egyébként régi elvnek („a cél szentesíti az eszközt” –rémlik?), gondolkodjon el, hogy szeretne-e olyan világban élni, ahol ez elfogadott gyakorlat még a családi életben is. Mert ez Magyar Péter világa.

És nem. Nincs olyan közérdek, ami feljogosítana bárkit arra, hogy házastársával folytatott privát beszélgetésről titokban hangfelvételt készítsen. A közelmúlt történelmi tapasztalatai szerint eddig két okból fordult elő, hogy valakik privátim ilyen hangfelvételeket készítettek családi körben: 1. ha az ember a szerveknek dolgozott (olv. besúgó volt), 2. ha a készítő zsarolni akart a felvétellel.

Akármi is volt az indíték, Magyar Péter okfejtése hunyorítva, erkölcsöt zárójelezve talán magyarázatnak tűnik – de nem mentség.

És ugyancsak a történelem tanítása szerint aki ilyent csinál, az nagyobb gazemberségre is képes.

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:15
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­ö­g­­­ö­­s­­­ ­­­l­­­á­n­y­­­o­­­k­­­ ­v­á­r­­­n­­­a­k­ ­­­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
valerian-0
2024. április 04. 22:42
Hát, az eddigi produkciói után erröl az MP-röl nyugodtan elmondhatjuk, hogy egy cégéres gazember.
Polaris
2024. április 04. 09:34
Bukta van Varga J. színjátékában! • Tavaly még semmilyen kockázatot nem talált a titkosszolgálatra Varga Judit körül, aki azt állítja, hosszú ideje fenyegeti a férje • Miniszterként át kellett esnie nemzetbiztonsági átvilágításon. Nincs jele annak, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal bármi problémát talált volna vele kapcsolatban. • Ez azt jelenti, hogy az akkor még igazságügyi miniszterként tevékenykedő Varga úgy ment át az ellenőrzésen, hogy a titkosszolgálat úgy ítélte: nincs rá leselkedő veszély, kockázat. • Ez azért fontos, mert Varga Judit aznap, amikor a volt férje nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt róla, ezt írta a Facebookon: „Döbbenet. Magyar Péter tényleg megtette. Ezzel zsarol több mint egy éve”. Később pedig arról is írt, hogy Magyar nemcsak őt, hanem Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert is megpróbálta megzsarolni.
balbako_
2024. április 04. 07:17
Nyilvánvalóan zsarolási szándékkal készültek a titkos felvételek. A feleségét, "barátját" és rajtuk keresztül másokat is zsarolni akart. A lufi úgy pukkant ki, hogy Varga Judit lemondott és mint politikus is visszalépett, így őt és rajta keresztül másokat már nem lehet hatékonyan zsarolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!