Bizonyíték Brüsszelből: mindenki Orbán Viktor következő felszólalását várja

2024. április 13. 14:01

A mértékadó The Brussels Times legolvasottabb cikke a jövő heti Nemzeti Konzervatívizmus Konferenciára fókuszál, amelyen az egyik sztárfelszólaló Orbán Viktor miniszterelnök lesz. Eközben Európa fővárosában a szélsőbaloldali antifa tagjai a szocialista vezetéssel közösen tesznek meg mindent az esemény ellen.

2024. április 13. 14:01

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Nyugat-Európában minden szem a jövő heti Nemzeti Konzervativizmus Konferenciára (NatCon) szegeződik: a mértékadó The Brussels Times legolvasottabb cikke az eseménnyel kapcsolatos.

A nagy érdeklődés persze nem véletlen:

az eseményen olyan felszólalók lépnek a színpadra Orbán Viktor miniszterelnök mellett, mint Mateusz Morawiecki korábbi lengyel kormányfő, Gerhard Müller német bíboros, Amichai Chikli, Izrael diaszpóraügyekért és az antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős minisztere, Suella Braverman volt brit belügyminiszter, továbbá számos befolyásos EP-képviselő, valamint díjnyertes könyvek szerzői és elismert tudósok.

Nem ez az első alkalom, hogy Európa így figyel, sőt, néhány héttel ezelőtt a nemzeti konzervativizmus növekvő szerepe került a fókuszba a világ egyik legelismertebb hetilapja, a The Economist címlapján is. Az összeállításban elsősorban Donald Trump és Orbán Viktor politikáját elemezték: megállapították, hogy fontos tagjai annak a globális közösségnek, amelyet egy ideológia köt össze. „Érzik, hogy most övék a konzervativizmus, és igazuk lehet” – írták a szerzők.

Ezt is ajánljuk a témában

A „Nemzetállamok megőrzése Európában” téma köré épülő NatCont az elmúlt években többek között Londonban, Washingtonban, Rómában és Miamiban szinte probléma nélkül tartották meg – csupán a koronavírus okozott nehézséget –, sőt, két éve Brüsszelben is, ám mára úgy tűnik, az Európai Unió fővárosában végérvényesen elszabadult a pokol.

A véleménynyilvánítás szabadságát semmibe véve antifasista csoportok mindent megtesznek annak érdekében, hogy ellehetetlenítsék az eseményt, a szocialista városvezetés pedig láthatóan nem áll ki a demokrácia értékei mellett.

A radikális szélsőbaloldali aktivisták társai nemrég még Budapesten csaptak le ártatlan, kézen fogva hazafelé sétáló párokra brutális kegyetlenséggel – most viszont bíborosoktól, tudósoktól és íróktól féltik a várost.

Ezt is ajánljuk a témában

A konferencia egyik támogatója, az izraeli Herzl Institute azt írta, a progresszív, kulturális neomarxizmus világszerte megpróbálja átvenni az irányítást a vezető intézményekben, az Európai Unió pedig a szuverén országok tekintélyét semmisítené meg, és a gazdasági erejét használná fel a politikai és ideológiai megfelelés kikényszerítésére olyan témákban, mint a bevándorlás vagy az energiabiztonság.

Az esemény főszervezője, a világhírű Edmund Burke Alapítvány vezetője, Yoram Hazony elárulta, az önkormányzat szocialista vezetése nyomást gyakorolt a magántulajdonban lévő helyszínre, hogy ne adjanak otthont a konzervatív eseménynek.

Hihetetlen, hogy Brüsszel a demokráciák szövetségének fővárosa akar lenni, de a saját városában nem tűri el, hogy a konzervatívok kritikát mondhassanak a baloldalról. Ha Brüsszel nem tud befogadni egy vitát, akkor Európa fővárosa sem lehet

– szögezte le Hazony, aki a történtek ellenére látványos konferenciát ígér.

Nem ez az első eset, hogy a jogállamiságért aggódó Nyugaton páros lábbal tiporják a szólásszabadságot. Németországban az állami pénzből működő akadémiai alapítvány vezetősége megijedt egyetlen liberális újságírótól, ezért nem engedi, hogy ösztöndíjasa, a Magyarországgal értékközösséget vállaló Werner J. Patzelt professzor a téma megkerülhetetlen szakértőjeként a konzervativizmusról tartson előadást.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 274 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­­ö­­g­­ö­­­s­­­ ­l­­­á­n­y­­­o­k­­ ­­v­­á­­­r­­n­­­a­k­ ­r­­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Nemkellnév
2024. április 14. 14:29
A személyi kultusz ott kezdődik, hogy valakit elkezdünk végtelenül tisztelni. Miért? Mert érezzük, hogy közülünk való és meg meri mondani az ellenoldalnak azt, amit mi gondolunk. Az ember legnagyobb értéke az, hogy kontrollálni képes magát mindenkor. Sajnos ez azt jelenti, hogy esetében a szerelem nem jöhet számításba.
Lajoss
2024. április 14. 10:13
Csupa bukott ember…a díszpinty a mi csüngőhasúnk… 😂😂😂😂😂😂😂😂
auditorium
2024. április 14. 09:14
A nyugati demokráciákban nincs szólásszabadság. Ahogy az EU-P-ben sem mernek a tagországok ellenvéleményt kifejezni vagy nem megszavazni javaslatokat, kivéve Magyarországot és időnként a lengyeleket. A többi kisebb ország titokban elfogadja a magyar kormány álláspontját, de nem exponálja magát, csöndben marad és szavazásoknál esetleg tartózkodnak a szavazástól, ahogy legutóbb történt az EU-P-ben hat kisebb országgal. Tartózkodnak, igy nem támadják őket. Ez a módszer semmiben nem különbözik az egykori KPCC-étől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!