Itt a bűntérkép: ezek a legveszélyesebb vármegyék Magyarországon

2024. április 10. 16:44

Mutatjuk a legfrissebb adatokat.

2024. április 10. 16:44

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Lakatos Péter

A 2023-as év meglehetősen bűnös évnek számított Magyarországon. 2018 óta nem regisztráltak ugyanis annyira sok bűncselekményt, mint tavaly. És igaz ugyan, hogy a durvább bűncselekmények száma, úgy mint az emberölésé is visszaesett, de a csalások és a lopások száma az egekbe szökött – írja a Pénzcentrum.

A lap közölte, hogy az összesített adatokat vizsgálva ugyanakkor az is látszik, hogy területileg óriási különbségek mutatkoznak azt illetően, hol, mekkora mértékben nőtt a bűnelkövetések száma az országban. Amennyiben az összes bűnelkövetés számait nézzük, akkor Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében például teljességgel kilőttek a bűnesetek.

Azok száma ugyanis egyetlen év alatt, 2022-2023 között 40 százalékkal emelkedett. 5525 eset helyett tavaly már 7748 esetet regisztráltak.

Ugyancsak magas, 28 százalékos emelkedést láthatunk Hajdú-Bihar vármegyében, ahol az esetszámok 5608-ról 7159-re ugrottak. De dobogós esetszám-emelkedés volt megfigyelhető Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is, ahol alapvetően is nagyon magas bázisról, 12852-ről 15108-ra emelkedett a bűncselekmények elkövetésének a száma, ami arányaiban 17 százalékos emelkedés.

Jó hír azonban, hogy például Nógrád megyében jócskán, 14 százalékkal csökkent az elkövetések száma, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is 9, míg Győr-Moson-Sopronban 6 százalékkal estek vissza ezek a számok.

Forrás: KSH / Pénzcentrum

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­A­­­ ­d­­ö­­g­ö­­s­ ­­­l­á­­­n­­y­­­o­­­k­­­ ­v­­á­­­r­n­­a­­­k­ ­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
Kormánypárti2
2024. április 11. 09:01
Ott középen az a legsötétebb folt az mi?
Akitlosz
2024. április 11. 05:56
A hivatalos adatok nem a valós adatok. Sem a bűnözés, sem az infláció, sem a munkanélküliség tekintetében. S attól a koronavírustól is többen haltak meg, mint hivatalos adatok. A rendőrség a kiemelt ügyeken kívül csak olyan ügyekkel foglalkozik, amelyek könnyen felderíthetőek, van bizonyíték, mert az javítja a statisztikát. Tényleg ismeretlen tettes esetén nem igazán nyomoznak. El sem kezdik. Feljelentés tevéshez be kell menni a rendőrségre, s már bizonyítékokkal. Ha ez nincsen, akkor valószínűleg hivatalos ügy sem lesz, mert az rontaná a rendőrség statisztikáit. Gyilkossági ügyet sem hajlandó kinyomozni a rendőrség, ha a Moszad az elkövető. Szóval rendőrséghez, bírósághoz csak az forduljon, akinek nagyon muszáj és van bizonyítéka!
Ez D-dúr és e-moll
2024. április 10. 18:24 Szerkesztve
Ez szimplán hazugság. A bűncselekmények nagy részét, bár az áldozat/a sértett bejelentést tesz, a rendőrség nemhogy nem vizsgálja, de nem is adminisztrálja. Nemrég halt meg egy idős ismerősöm, akinek az elmúlt harminc évben pokollá tették az életét a "megélhetési bűnözők". Legutóbb, amikor kórházban feküdt, a házát többedszer is feltörték, az ablakot keretestől kiverték, mindent elvittek, ami mozdítható volt, ami nem, azt összetörték. Kihívta a rendőrt, hogy feljelentést tegyen, de a rendőr a szemébe mondta, hogy hiába zaklatja őket, tehetetlenek. Ekkor az öreg bemordult, ügyvédhez fordult, aki az ügyészségen panaszt tett, részletezve azokat az eseteket, amikor a rendőrség nem járt el idős ismerősöm bejelentései nyomán. Az ügyészség hivatalos válaszában az szerepelt, hogy a rendőrségen semmi nyoma nincs annak, hogy az öreg bármikor is bejelentést tett volna, így panaszát elutasítják. A levél kézhez kapásának másnapján az öreget holtan találták az ágyában; elvitte a szíve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!