A gasztroszakemberrel a terített asztal szentségéről, országimázsról és a főzelék rossz marketingjéről beszélgettünk.
„Nem tartom nagyra azokat, akiknek ekkora ismertség mellett sincs semmiféle felelősségtudatuk” – mondta a Mandinernek Lendvai Levente.
Az ázsiai éttermek elterjedése nálunk és világszerte nem egy egyszerű véletlen és nem is pusztán üzleti trend. Sokszor egy alaposan átgondolt diplomáciai stratégia része a „küldő ország” oldaláról.
Automatikusan gyúrta össze a 25 deka túrót, vajat és lisztet a csapott evőkanál sóval.
Szeptember végén négy napon át csaknem ötven kiállító, köztük a Balaton–Veszprém–Bakony régió minőségi gasztronómiai szereplői, éttermek, borászatok, valamint két vendégország, Argentína és Franciaország kulináris különlegességei várták a látogatókat Veszprémben, a Balaton Wine & Gourmet fesztiválon.
A cabernet franc igazán elemében van itt, a fajta megtalálta természetes közegét Villányban.
Az olívaolaj az olasz gasztronómia kiemelkedő nagykövete szerte a világban.
Várhatóan a milliárdos nagyságrendet is eléri majd a nézettség.