Brutálisan nőhetnek a törlesztőrészletek

2011. augusztus 09. 13:56

Az árfolyamváltozások miatt durva mértékben nőhetnek a devizahitelesek törlesztőrészletei. Legrosszabbul a frankban eladósodottak járnak, míg az euróhitelesek terhe növekszik a legkisebb mértékben.

2011. augusztus 09. 13:56

A forint gyengülése miatt számottevő mértékben emelkedhetnek augusztusban a devizahitelek törlesztőrészletei - írja a hvg. Nemcsak tőke és a kamat ára emelkedik az árfolyamváltozás következtében, hanem az attól elvileg nem függő kezelési költségekért is magasabb összegeket számítanak fel.

A hvg példája szerint egy 5 millió forintos, 25 évre felvett hitel törlesztőrészlete az áprilisi 50 ezer forintról 60 ezerre nőhet. A jelenleg 260 forint felett járó frank árfolyama áprilisban 200 forint körül volt. Nem lehetnek nyugodtak a japán jenben eladósodottak sem: 4 hónap alatt 25 forintot emelkedett száz jen ára. Az euróalapú hitelesek jártak a legjobban, a deviza április óta 264-ről 278-ra emelkedett.

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trükkök Százai...
2011. augusztus 10. 01:43
http://www.youtube.com/watch?v=0OZkSU77G3U
liberálzöld.
2011. augusztus 10. 00:32
Azt gondolom, hogy EU pontosan annyira eggyügyű frank árfolyam ügyben, mint a Nemzeti Együttműködés Kormánya! Ugyanis mi csinálunk száguldó valutát a frankból. Kormányra kerülésekor Ornán & co. "keményen megszorongatta" a bankokat bankadó ügyben. Kivetett rájuk egy adót, amit a bankok - a kellő süketelés kíséretében - röhögve kifizettek, az állam pedig felélte a könnyen jött pénzt. Ha Orbánnak lett volna annyi vér a tökében, mint amenyiről énekeltet magáról a médiában, akkor kimondta volna, hogy a hitel fedezetéül a bank által elfogadott ingatlan a hitel teljes értékű cseretárként szolgál. Vagyis ha az adós nem fizet, akkor a bank által elfogadott (saját értékbecslője által megállapított) zálogtárgy egyben a hitel teljes értékű fedezet is. Pont mint a zaciba csapott családi ezüst esetében. És akkor ma a 3 évvel ezelőtt felvett svájci frankhitel ellenértéke nem 260 ft lenne, hanem az eladhatalan ingatlan Somogycsicsóban. Vagyis az, ami a sváci frankból a bankok által jóváhagyott módon megvalósult. És máris nem lenne annyira erős a frank. És máris a nemzetközi bankok keresnék, hogy hogyan is lehetne olyan viszonyokat teremteni, hogy a hitelfelvevők vissza tudják fizettetni a hiteleket. Csakhát ehez nem a likud természetes szövetségesének kellene a fülkeforradalmat vezetni...
lastres
2011. augusztus 10. 00:02
http://index.hu/belfold/2011/08/09/ocsara_telepitik_a_bedolt_hiteleseket/ Ócsa lesz a legnagyobb magyar város, ha tényleg odatelepítik a lakásukat veszett hiteleseket...
lastres
2011. augusztus 10. 00:00
"Hát ezért nem szabad az országot soha többé szocikra vagy magukat liberálisoknak hazudó megszállottakra bízni." Mer a MOL részvényeken pár hónap alatt elbukott 128 milliárd olyan nagy lángelméket sejtet a Fidesz-kormányban, ugye? Tőzsdézésre biztatni a jónépet persze tényleg faszság volt. Amúgy meg 270 felet a frank éppen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!