Quaestor-ügy: Hiányos a vádirat, a pótlásig ki sem tűzik a tárgyalást

2016. április 02. 16:50

Pénteken tartott előkészítő ülést a Fővárosi Törvényszék a Quaestor-botrány miatti büntetőeljárásban. Megállapították, hogy hiányos a vádirat, ezért 60 napon belüli pótlásra szólították fel az ügyészséget. Addig az első tárgyalási napot sem tudják kitűzni.

2016. április 02. 16:50

A Quaestor-ügyben benyújtott vádirat nem sorolja fel hiánytalanul a bizonyítási eszközöket, és hogy ezekkel pontosan mit akar bizonyítani az ügyészség – állapította meg a Fővárosi Törvényszék pénteki előkészítő ülésén, amelyen a tárgyalhatósággal kapcsolatos technikai kérdéseket vitatták meg. Ezért hatvan napos határidővel hiánypótlásra szólította fel az ügyészséget a törvényszék. Az első tárgyalási napot csak a hiánypótlás teljesítése után fogják majd kitűzni.

A brókerbotrány kapcsán bűnszervezetben elkövetett sikkasztás, csalás és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás Tarsoly Csaba és társai ellen. A Quaestor-ügy vádirata február 5-én érkezett a Fővárosi Törvényszékre. A kiemelt jelentőségű büntetőügyet a törvényszék soron kívül tárgyalja. A bíróság márciusban határozott az első- és harmadrendű vádlott előzetes letartóztatásának, valamint a másodrendű vádlott házi őrizetének fenntartásáról, ám ezek a döntések még nem jogerősek.

Egy hónapja a törvényszék azt közölte, hogy várhatóan májusban kezdődik a Quaestor-ügy büntetőpere. A törvényszék akkor adott tájékoztatást az ügy terjedelméről, melyre jellemző, hogy 132 ezer oldalt tesz ki a nyomozati anyag, amelynek része még 104 CD/DVD-lemez és egy 5 terabyte kapacitású külső winchester is. A több mint másfélezer oldalas vádirat ismertetése önmagában is több tárgyalási napot vehet majd igénybe. Azután következhet Tarsoly Csabának, a cégcsoport vezetőjének és tíz vádlott-társának meghallgatása, majd a bizonyítás, amelyben eddig csak az ügyészség 605 tanú meghallgatását indítványozta.

A vádirat szerint az elkövetési érték mintegy 77 milliárd forint. A vádirat 5 vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást ró a vádlottak terhére. A Tarsoly Csabát érintő cselekmények száma 753 rendbeli. Az ügyészség az 50 millió forintnál nagyobb kárt szenvedett 232 befektető sérelmére emelt vádat csalás miatt, az ügy sértettjeinek száma összesen csaknem 32 ezer.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2016. október 12. 17:49
Nem látod, most dolgozik a pénzéért :)
2016. július 27. 12:39
Tévedni ügyészi dolog, mondotta volt Béla bácsi, a Biszku, és az ügyészek aggódó-védő tekintetétől kísértetve komótosan átballagott a másvilágra.
gudmen
2016. április 13. 00:12
nagymisén a mátyás templomban..viktor üdvözüléséért..
Abszurdisztán
2016. április 12. 19:55
gudmen! 242 milliárd DOLLÁR!!!!!!!!!! Vagyis az ugynevezett államadósság duplája!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!