Fidesz-KDNP: Soros és szervezetei továbbra is a kormányt támadják

2020. május 28. 18:44

Amikor „Soros György és szervezetei” a járványügyi készültséget támadják, bizonyítják, hogy számukra nem a védekezés sikeressége a legfontosabb, hanem továbbra is a Fidesz-KDNP-kormány támadása – közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön.

2020. május 28. 18:44

Hollik István a Facebook-oldalán közzétett videóban emlékeztetett arra, hogy mivel Magyarország sikeresen lezárta a koronavírus-járvány elleni védekezés első szakaszát, a parlament elé kerülhetett az a törvény, amely visszaveszi a rendkívüli felhatalmazást a kormánytól. Hangsúlyozta, a vírus nem tűnt el, „továbbra is itt van”, ezért felelős és indokolt döntés a járványügyi készültség fenntartása.

Szerinte „Soros György szervezetei, név szerint a TASZ, az Amnesty International és a Magyar Helsinki Bizottság most éppen ezt támadja”. Közölte, ezek a szervezetek továbbra is diktatúrát kiáltanak és „azzal a képtelenséggel kürtölik teli a világsajtót”, hogy a rendkívüli felhatalmazás megszűnése után is túlhatalommal rendelkezik a kormány. „Ez nettó hazugság” – hangoztatta a kormánypárti politikus.

Az Országgyűlés felelősen járt el, amikor megadta a rendkívüli felhatalmazást a kormánynak

Hollik István azt mondta, az Országgyűlés felelősen járt el, amikor megadta a rendkívüli felhatalmazást a kormánynak, amely ezt arra használta fel, hogy mindent megtegyen a magyar emberek egészségének megóvása érdekében. Elmondta, a vírus ellen továbbra sincs ellenszer, ezért most az a felelős döntés, ha az Országgyűlés a rendkívüli jogrendet megszünteti, de a járványügyi készültséget fenntartja. Jelezte, a kormány továbbra is mindent megtesz a magyar emberek biztonsága és egészségének megvédése érdekében. Hollik István közölte, „ne felejtsük el, csak az első csatát nyertük meg, a vírus és negatív hatásai elleni küzdelem java még hátra van”.

Az Amnesty International Magyarország, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerdán úgy értékelte a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által benyújtott, a veszélyhelyzet megszüntetéséről, továbbá a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről szóló törvényjavaslatokat, hogy azok egyáltalán nem alkalmasak a rendeleti kormányzással kapcsolatos félelmek eloszlatására. A civil szervezetek szerint ha a törvényjavaslatokat ebben a formában elfogadják, az a kormány újabb határozatlan ideig tartó rendeleti kormányzását teszi lehetővé, és ezúttal már a minimális alkotmányos garanciák sem érvényesülhetnek.

(MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Belakiss
2020. május 29. 15:52
Hollik (seggnyaló et.) összes tudása: soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros soros
Esvány
2020. május 29. 06:49
"Bukta szag van as fidesz körül..." Ja, csak addig állj fél lábon, vagy tartsd vissza a levegőt!
Nehidd El
2020. május 28. 23:13
"Az Amnesty International Magyarország, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerdán úgy értékelte a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által benyújtott, a veszélyhelyzet megszüntetéséről, továbbá a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről szóló törvényjavaslatokat, hogy azok egyáltalán nem alkalmasak a rendeleti kormányzással kapcsolatos félelmek eloszlatására." A jó kuwa anyátokat, ti a becsomagolt bőröndjeiteken alvó bérrettegő hazaárulók. Hát a ti félelmeiteket nyilván semmi más nem oszlatná el, csak ha megint bevonulna az orosz hadsereg és az ávóval verethetnétek szarrá újra ezt a tízmillió fasisztát.
BőröndÖdön
2020. május 28. 21:58
Pista,a pártállamotok védhetetlen. :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!