Így kommentelj okosan a propagandával szemben

2021. május 25. 17:20

A helyes stratégia a kormánypárti kommentek, hírek és posztok teljes bojkottja.

2021. május 25. 17:20
Varga Árpád

„Mostanában egyre több álhír és propagandaposzt jelenik meg a saját és az ismerőseim üzenőfalán. Ezt egyrészt persze az magyarázza, hogy a kormánypárt kezdi beizzítani a kampányát, és többet költ a Facebookon, másrészt viszont váratlan helyről kapnak segítséget: az ellenzéki kommentelőktől.

Ezek a posztok néhány harcias ellenzéki ismerőseim kommentjei miatt kerültek fel a falamra, akik megkísérelték a lehetetlent: egy-két kávészünetnyi kommentsereg segítségével megdönteni a Fidesz uralmát. Ezzel viszont akaratukon kívül a kormánypárti médiagépezet munkáját segítik. 

Az ellenzéki szavazóknak a Facebookon és más portálokon is fegyelmezett stratégiát kell követniük ahhoz, hogy úgy segítsék a saját oldaluk térnyerését, hogy közben a kormánypropagandát nem terjesztik.

Köztudott, hogy a Facebook algoritmusának fontos eleme a posztok által kiváltott reakciók mérése. Ha egy hírt sokan lájkolnak, rengeteg hozzászólás érkezik rá, akkor azt az algoritmus érdekesnek ítéli, és több ember üzenőfalára juttatja el. Az, hogy negatív-e a hozzászólás, mindegy: a lényeg, hogy pörögjenek a kommentek. A legtöbb ember pedig csak az eredeti posztot olvassa el, csak egy kis részük futja át a kommenteket, és még kisebb részük olvassa el a kommentekre érkezett kommenteket.

Innentől a stratégia egyértelmű: ha azt akarjuk, hogy a propagandasajtó minél kevesebb embert érjen el (és ennek kompenzálásaként minél több pénzt legyen kénytelen a rendszerbe pumpálni), akkor a kormánypárti kommentek, hírek és posztok teljes bojkottja a helyes stratégia.

Teljesen felesleges reagálni minden „Vona Gábor hitet tett Allahra!” stílusú hírre, és beleállni a vitába. Akik egyáltalán elolvasnak egy ilyen hírt, azok nem tartoznak az ellenzéki pártok célközönségéhez, velük nem kell foglalkozni, pláne nem vitázni. Egy-egy ellenzéki kommentre érkezik majd többször annyi trollkomment, amire persze az eredeti kommentelő ismét válaszol, a forgalom nő, a poszt elérése emelkedik.”

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThunderDan
2021. május 26. 19:08
Cseréljük ki a "kormánypárti" jelzőt valami másra, és... ... voilá, Joseph Goebbels cirka 1933-ból.
Libtard Cleaner
2021. május 26. 14:04
"...a kormánypárti kommentek, hírek és posztok teljes bojkottja a helyes stratégia." Igazi libsi szokás: - úgy szeretnétek megnyerni egy vitát, hogy bele se álltok; - a valósággal való gyenge kapcsolatotok és nárcizmusotok miatt azt hisztitek, hogy számottevő hatása van a választások eredményére, hogy bárki mit böfög az interneten egy nyomorúságos komment szekcióban.
zolizolizoltan
2021. május 26. 13:26
Varga Árpád megjegyzése nem érvényes a Mandinerre. Ide újságírók, politológusok jelentkeznek be, hogy elolvassák a kommenteket.
formaegy
2021. május 26. 10:58
La vagy maradva kisapám. Az ATV már rég azt a startégiát követi, hogy minden igazságot elhallgat, a hazugságoknak teret enged, sőt hetekig rágja a hazugság koncát. Naná, hogy nem engeditek a válaszreakciókat, mert a pofátok már nem bírja el amikor a szemetek közé kapjátok az igazságot. Nem tudtok cáfolni, így nem marad más, mint személyeskedni, bemutatni a bunkó, tapló jellemeteket. Ezek vagytok ti. Szerencsétlen balf...sz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!