Nyílt levél a Párbeszéd jelöltjét támogató pártoknak!

2022. szeptember 13. 11:23

Együtt meg tudjuk nyerni a választást, önök csak elveszíteni tudják

2022. szeptember 13. 11:23
null
Várnai László

„Sorjáznak a budapesti kerületekben zajló időközi választások eredményei, hét eddig ellenzéki kerületben az ellenzéki pártok jelöltjei súlyos vereségeket szenvedtek el, több helyütt a kerületvezetéshez szükséget többségét is elveszítve.

Így lesz ez Zuglóban is szeptember 18-án.

Zuglóban nem csak egy körzet, de a helyi MSZP nélküli többség megőrzése, azaz Zugló korrupciótól megtisztítása a tét. Aki a zuglói történéseket követi, tudja, itt a még mindig Tóth Csaba által vezetett szocialisták külön utat járnak, számos ügyben a fidesszel szavaztak az elmúlt években, pl. a parkolás ügyében. Jellemzően a mostani időközi választáson sem ők, sem a polgármester nem támogatják az »ellenzéki« jelöltet, hanem saját, civil köpönyegbe bujtatott jelöltet állítottak, mely több százalékot is elvihet az ellenzéki oldalról.

Zuglóban azonban ezzel együtt is van mód a Fidesz legyőzésére. A CivilZugló Egyesület jelöltje a körzetben évtizedek óta praktizáló körzeti orvos dr. Keczéry Attila meg tudja nyerni ezt a választást. Már 2019-ben még az egyesületünk támogatása, kampány nélkül függetlenként jelentős eredményt ért el. Önök is tudják, a körzet lakói által ismert és közkedvelt, alkalmas, hozzáértő és tisztességes, a kerület rendbetétele iránt elkötelezett ember, aki kiváló képviselő lenne.

Az őt most támogató, Zuglóban beágyazott Civilzugló Egyesület pedig elismert tényező a kerületben, több mint egy évtizede aktívan jelen van a zuglói közéletben.

A CivilZugló Egyesület 2020-ban az előválasztáskor a Momentum jelöltjét Hadházy Ákost jelölő szervezetként támogatta. Emlékezhetünk, a Párbeszéd és a DK az előválasztáson Tóth Csabát támogatta, és e morálisan megkérdőjelezhető kiállás Zuglóban igen sokat rontott e pártok megítélésén.

A CivilZugló Egyesület tagjai a választási kampányban is rengeteget dolgoztak az immár közös jelölt, Hadházy Ákos győzelméért.

A CivilZugló Egyesület az elmúlt évben döntően segítette ezt az »új koalíciót«, a kerület korrupciótól megtisztításhoz szükséges döntő szavazatát adta számos fontos ügyben, pl. a zuglói vagyonkezelő cég igazgatóváltásakor.

Mindezek okán azt kérjük a körzethez ragaszkodó Párbeszédtől, a támogató Momentumtól, a DK-tól, hogy most önök is gyakoroljanak gesztust, egy körzet erejéig lépjenek vissza, és támogassák a civil jelöltet. Együtt meg tudjuk nyerni a választást, önök csak elveszíteni tudják.

Tegyenek egyszer tanúbizonyságot arról, hogy képesek a pártlogikán felül emelkedni, hogy nem csak a szavak szintjén támogatják a civileket, de a valóságban is. Hogy a kerület korrupciótól megtisztítása fontosabb cél, minthogy melyik körzet melyik pártnak »jár« - azaz melyik ellenzéki párt jelöltje bukja el a választást.

A sorjázó kudarcok után a közös győzelem országos szintű hír lenne, és egy hosszútávú zuglói együttműködés, egy új többség alapjául szolgálhatna.”

Kapcsolódó

Nyert a Fidesz, elbukta a többséget a baloldal az első kerületben

A Momentum elnökének körzetében vérzett el a baloldal, pedig még Karácsony Gergely is kampányolt az ellenzéki jelöltnek. Bővebben...

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
józan paraszti ész
2022. szeptember 13. 22:24
"CivilZugló Egyesület 2020-ban az előválasztáskor a Momentum jelöltjét Hadházy Ákost jelölő szervezetként támogatta" Akkor ők is csak a józan észtől függetlenek.
2xli
2022. szeptember 13. 19:35
Várnai a Civilzugló Egyesülettel érte el Hadházy képviselővé választását. Én a helyében mélyen hallgatnék, és nem dicsekednék vele. A választás óta Hadházy elfelejtkezett a zuglói korrupcióról, egyetlen célja volt Tóth Csaba helyett bekerülni a Parlamentbe, minden mást nagy ívben leszar.
CirmoS
2022. szeptember 13. 14:52
Zugló.......... hááát..... Ott Kaligeli rombolása is megfelelt a lakosságnak, mert utána is moslékost választottak. Eddig hét helyet buktak, ha most esetleg nyernek Zuglóban az is csak egy!.. Nagyon gyenge! Ha nyernek úgy fognak csindarattázni mintha 2/3-al kellenének az egész országnak!... :-)))))
Minnie
2022. szeptember 13. 14:17
A mostani jelöltetek pontosan olyan hasznos lenne a kerületnek , mint Hadházy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!