Csak a család kutyája riasztotta el a kegyetlen gyerekrablót Bordeaux-ban (VIDEÓ)

2023. június 20. 17:30

Házuk kapujában lökte földre a férfi a nagymamát és unokáját; forrong a francia közbeszéd, a közbiztonság és a bevándorlás témaköre is szóba került.

2023. június 20. 17:30
null

Sokkoló képek járják be a Twittert, különösen a francia nyelvű részét: a videón egy ház kapujában egy idősebb asszony látható egy kislánnyal, feléjük ránézésre is rosszban sántikáló alak közelít lassan, módszeresen, oldalról. A ház kamerájának tanúsága szerint a néni és a kislány belép a kapun, a férfi azonban lábával kitámasztja a kaput, kicibálja és a földre rántja a láthatóan menekülni próbáló asszonyt és a gyereket. Mindkettőnek a feje koppan a járdán, az emberrabló pedig a kislányt rántja fel a földről, de egy pillanatra elveszíti a fókuszt, mert valamit leejtett, áldozata pedig szaladni kezd még mindig földön fekvő néni felé – azonban a kapuban felbukkan egy kutya, az elkövető pedig inkább kereket old.

Francia lapok megírták:

az áldozatok egy 7 éves kislány és 73 éves nagymamája, a 29 éves gyanúsított pedig tagadja tettét, s izgatott viselkedése miatt sokkolóval kellett leteríteni, amikor elfogták. A férfi nem ismeretlen a rendőrség előtt, a bűnügyi nyilvántartás szerint már 15 alkalommal gyűlt meg a baja a törvénnyel, többek között drogügyletek miatt. A rendőrség konzekvensen Bordeaux-i születésű franciaként hivatkozik rá.

A videót

kommentárral osztotta meg Eric Zemmour jobboldali politikus, akinek rendezvényét nemrég antifasiszta tüntetők támadták meg.

Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Tömörülés vezetője azt a kérdést tette fel saját oldalán: hány ilyen tűrhetetlen felvételnek kell előkerülnie ahhoz, hogy a hatalom reagáljon? Hozzáfűzi: ezek a támadások mindennaposak és a biztonság a migrációs káosz által is erősített hiánya egyre erősebb.

Természetesen a kormánypárt is igyekezett a maga szája íze szerint magyarázni a történteket, Olivier Véran kormányszóvivő együttérzése biztosítása mellett azt is kidomborította, hogy az elkövető akár tíz év börtönt is kaphat, ugyanakkor „mindez jól szemlélteti a franciák biztonság iránt vágyát”, a kormány pedig „minden eddiginél jobban növelte az igazságszolgáltatás költségvetését”, valamint a rendőri erők létszámát.

A Mandiner hasábjain korábban megjelent interjúban azonban Hélène de Lauzun, a The European Constervative folyóirat történész szerzője éppen azt domborította ki, hogy hiába a meglévő szabályok, de ezeket nem tartatják be hatékonyan.

Nem csak a nyugdíjreform a baj, hanem Macron, aki Margaret Thatchernek képzeli magát - íme egy francia nézőpont a Mandineren!

Macron nagyon eltökélt, hogy keresztülveri a nyugdíjreformot, amely felháborítóan igazságtalan a kétkezi munkásokkal és a nőkkel szemben; eközben sem az illegális migráció kezelése, sem a társadalmi problémák kapcsán nem túl fényes a teljesítménye - véli Hélène de Lauzun, a The European Constervative folyóirat történész szerzője, aki szerint lehet, hogy a tüntetések véget érnek, de a sebek megmaradnak.

Nyitókép: képkivágás a videóból

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Almassy
2023. június 21. 19:30
Azt Európával megcsinálni, hogy ilyeneket beengedtek... Ekkora böszmeséget...
Kormánypárti2
2023. június 21. 08:26
A refuggerekkel ugyanúgy baj van mint a figgerekkel.
5m007h 0p3ra70r
2023. június 21. 00:09
A néni nem volt elég multikulti. Nem tudja, hogy niggerdzsóék így szoktak inni kérni, ha szomjasak. Ha tudta volna, biztosan szívesen adott volna és nem a zsandamarikat hívja.
Házam Hazája
2023. június 20. 22:59
Hol itt a probélma? " Bordeaux-i születésű francia " Napóleon leszármazottja. A jó Cognac pedig az évek múlásával egyre sötétebb tónusokat mutat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!