Rekordszámú nemfizető hitel Görögországban

2012. szeptember 30. 11:15

Immár 57 milliárd eurónyi hitel törlesztése késik Görögországban, amely a helyi lapok szerint elsősorban a válság alatt 25 százalékra felszökő munkanélküliségnek köszönhető.

2012. szeptember 30. 11:15

Újabb rekordra szökött fel augusztusban a késedelmesen fizetett hitelek állománya Görögországban. Helyi lapbeszámolók szerint az összeg 57 milliárd eurót tesz ki, elsősorban amiatt, hogy a recesszió következtében már 25 százalékos a munkanélküliség.

A kimutatás szerint minden negyedik hitelt három hónapos késéssel, vagy ennél később törlesztenek. A nem teljesítő hitelek legnagyobb része – 33 milliárd euró – az üzleti szféra tartozása. A következő csoportot a késedelmesen fizetett jelzálog-hitelek alkotják: ezek a lakás célú kölcsönök 20 százalékát teszik ki, és mintegy 15 milliárd euróra rúgnak. A fennmaradó rész a fogyasztási hitelekből, illetve hitelkártya tartozásokból tevődik össze.

A PricewaterhouseCoopers könyvvizsgáló és tanácsadó cég nemrégiben ismertetett felmérése szerint meghaladta az ezermilliárd eurót a késedelmesen törlesztett hitelek állománya az európai bankoknál 2011 végén.
 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Grüezi
2012. október 01. 20:24
A regisztrációs rendszerben eleve hátránnyal indul az összes olyan párt, akinek nincs (Kubatov-) listája...
USsange
2012. szeptember 30. 13:30
"Immár 57 milliárd eurónyi hitel törlesztése késik Görögországban..." Én arra lennék kíváncsi, hogy menni volt ez az összeg, amikor még nem tették rá az uzsorakamatot?
nyugalmazott tanár
2012. szeptember 30. 13:24
Nem is tartunk ott, ahova a korábban nálunk is jobban álló görögöket vitték. A csőd közepén. Szerencsétleneket. Most meg a "hitelező" bankokhoz közvetlenül átutalt újabb kölcsönökkel növelik a görög adófizetők adósságot. Akik egy huncut petákot nem is láttak a "felvett hitelekből". És közben a szerencsétlen a görögöket gyalázzák. No, ez az igazi trükk.
nyugalmazott tanár
2012. szeptember 30. 12:58
Ha az álbaloldal tovább garázdálkodhatott volna, ma már a görögökénél is sokkal borzalmasabb helyzetben élnénk. Csak hálás szívvel tudok honfitársaimra gondolni, amiért a választáson elzavarták ezt a gyalázatos brancsot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!