Nemzetközi nyomásra érhet véget a „panamázás”

2016. április 15. 15:45

A Panama Papers néven kirobbant offshore-botrány miatt globális fellépés körvonalazódik, amely már el is érte, hogy Panama ígéretet tegyen a nemzetközi pénzügyi és adóügyi normák betartására.

2016. április 15. 15:45

A francia, a brit, a német, az olasz és a spanyol gazdasági miniszter egyeztetett az adókerülés, a pénzmosás és az offshore cégekkel szembeni keményebb fellépés ügyében. A brit pénzügyminiszter, George Osborne így kommentálta a megszülető megállapodást: „Mai megegyezésünk súlyos csapást jelent a fiktív vállalkozások, az adórendszer kiskapuit kereső, a sötét sarkokban megbúvó cégek számára.”

A Panama Papers néven kirobbant offshore-botrány miatt egyre inkább körvonalazódik a globális fellépés, amely már el is érte, hogy Panama ígéretet tett a nemzetközi pénzügyi és adóügyi normák betartására. 

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. április 16. 21:56
Vajnabandikának és Timcsikének hány off-shore cége van? És Matolcsy cimbinek? Hát igen, addig megy az offshore-lovagozás, amíg nem mi vagyunk kormányon, onnantől az nem bűn.... Kettősmérce rulez, okádni ér.
balbako_
2016. április 16. 18:13
Hiszem, ha Juncker már sitten rohad...
brekker
2016. április 16. 08:54
Nem lenne semmi probléma az ilyen panamázásokkal, ha az országoknak jogukban lenne megszabni, hogy kik üzletelhetnek a területükön. De akkor sérülne a szent szabad piac. Az egész eddigi "fejlődés" WTO-stól, TTPI-stól pont ellenkező irányba mutat, mint amit ez a néhány bármikor helyettesíthető bábfigura most el akar hitetni. A rendszer nem fog megváltozni, inkább falnak megy és szétesik.
gudmen
2016. április 15. 22:53
ahogy europa védelmét megszervezni migránsoktol..ugy kellene orbán kezébe adni a világot átszövö és megnyomorito offshore elleni küzdelem zászlaját a vezérünk kezébe adni..egyedül ö mentheti meg az univerzumot a pusztulástol...jöjj király csatába... andy jobb felén..garancsi bal felén mint fegyvereinek hordozoi.. plakát gyanus téma...toni szomszédja már dörzsöli a kezeit...filmek készülhetnének rola....utodaink az egész világon áhitattal ejtenék ki a nevét...arany WC-je kultikus kegytárgy lenne....templomok, mecsetek falai mesélnének höstetteiröl..csoda ö nekünk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!