Mondókával toboroz határvadászokat egy zalai kisbíró

2016. szeptember 27. 11:24

Zala megyében egyenesen egy kisbíró toborzott határvadászokat: „Ki legény a gáton, s a szüreti bálon / Mutassa meg bátorságát a magyar határon!”

2016. szeptember 27. 11:24

Közhírré tétetik! Határvadász kerestetik!

Ki legény a gáton, s a szüreti bálon, 
Mutassa meg bátorságát a magyar határon!

Érettségi, büntetlenség, alkalmasság, iskola,
Ennyi az összkövetelmény, jöjjön hát, ki nem lusta!

Itt az esély, mire vársz?
Legyél te is határvadász!

A fenti mondókával is toborozták az érdeklődőket Zala megyében a hétvégén.

*

Ahogy a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára keddi, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: már több mint ezren jelentkeztek határvadásznak a rendőrség szeptember elején indult toborzásán. Kontrát Károly kiemelte: a magyar határvédelemnek fel kell készülnie egy a korábbinál is nagyobb migrációs nyomás kivédésére, ezért született kormánydöntés arról, hogy háromezer emberrel növelik a rendőrség állományát. 

Kontrát Károly elmondta, a rendőrség folyamatosan toborozza a határvadászokat, és igen nagy az érdeklődés a képzés iránt: eddig 4515-en érdeklődtek és 1077-en már jelentkeztek is a képzésre, átlagéletkoruk 28 év. Hozzátette: a rendőrség továbbra is várja olyan 18 és 55 év közötti, büntetlen előéletű magyar állampolgárok jelentkezését, akiknek magyarországi állandó lakóhelyük és érettségijük van, és szívesen részt vennének a határ védelmében. Megjegyezte: a felvételi eljárás első szakaszában fizikai és pszichológiai felméréseken esnek át a jelentkezők, de része a felvételinek egy pályaalkalmassági elbeszélgetés, valamint a kifogástalan életvitel ellenőrzése is. 

Az államtitkár jelezte: a felvettek az első két hónapban a rendvédelmi alapismereteket sajátítják el, ebben az időszakban bruttó 150 ezer forintot kereshetnek, utána pedig négy hónapos őr- és járőrtársi képzésen vesznek részt, erre az időszakra már bruttó 220 ezer forintos illetmény jár nekik, emellett kaphatnak nyelvvizsga-, éjszakai és készenléti pótlékot, a túlóraszolgálatért külön juttatást, valamint évi 200 ezer forintos cafeteriát, lakhatási támogatást, ruhapénzt, utazási kedvezményt és kedvezményes mobiltarifát. (MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nannyó
2016. szeptember 28. 18:40
Azért ez nem semmi. Még egy hónap se telt el és ezren jelentkeztek a négyezer érdeklődőből. Úgy tűnik, fontos nekünk mostanság a határvédelem.
noMores
2016. szeptember 28. 18:40
Egészen mélyre süllyedt ez a nemzet. Konkrét feudalizmus.
gonterl
2016. szeptember 28. 18:34
Van, ahol migráns vadászokról beszélnek, és a migránsokra nincs vadászati tilalom. Szaporodási időszakban is lőhetők.
august
2016. szeptember 28. 15:20
:) A rendőri és katonai pálya nem táposoknak való. A mimózelelkű érzelgős emberek messze elkerülik, mint ahogy aki utálja a részeg embert abból se lesz jó kocsmáros. Ezekre a szakmákra az a jellemző, ahonnan az átlagemberek menekülnek, ők pont oda tartanak.. Ettől rendkívüli ez a szakma, és még néhány másik is, nem véletlen van alkalmassági vizsga, amin meg kell felelni. Ez az alap, a körülmények pedig amik a szakmákat körülveszik, az meg mindig is vitatéma is volt, az emberek alkalmassága nem ezektől függ, hanem az előzőekről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!