A Soros-egyetem alapító dékánja lett a Facebook bíróságának magyar tagja

2020. május 07. 10:22

Annak a döntésnek is részese volt, amikor az EJEB két bangladesi migráns kiutasítása miatt ítélte el Magyarországot – írta meg az Origo.

2020. május 07. 10:22

Felügyelőtanácsot hozott létre a Facebook, azzal az ürüggyel, hogy kell egy „független” ellenőrző testület, amelynek döntéseit végre kell hajtania a Facebooknak. Az új tanácsról már a Mandiner is beszámolt. A testület azonban csak névleg független, ezt jól mutatja, hogy a magyar tagja az a Sajó András, aki Soros György egyik legközelebbi bizalmasa, a Soros-egyetem alapító dékánja – közölte az Origo.

Sajó András előélete

Hozzátették, hogy Sajó András később, a Gyurcsány-kormány alatt az Emberi Jogok Európai Bíróságára került bíróként, részt vett például abban a döntésben, amelyik kimondta, hogy a vörös csillag viselését nem szabad korlátozni (ahogy a Magyar Idők nyomán az Origo is megírta, a horogkereszt viselését is engedélyezné). Sőt, a döntésekben ennél is nagyobb szerepe volt, mivel a Magyarország elleni beadványok az ő tanácsához kerültek, és a befogadott ügyeket az általa vezetett iroda készítette elő.

A Guardian volt főszerkesztője, vagy a volt szocialista dán miniszterelnök is tag

Az Origo hangsúlyozta, mennyire lesz „független” a testület: a tagok között van, Sajó András és mások mellett, a baloldali brit lap, a Guardian volt főszerkesztője, Alan Rusbridger, valamint Helle Thorning-Schmidt volt dán szocialista miniszterelnök (mutatóba persze betettek a testületbe amerikai republikánus tagot is). A Facebook legfelsőbb bíróságának magyar tagja tehát Soros egyetemén kezdte (a CEU alapító dékánja volt), és Gyurcsány idején került az EJEB-be. Most az eddig is a baloldal felé példátlanul elfogult Facebookot felügyelheti – írja az Origo. Itt tartunk most.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skankhunt42
2020. május 07. 14:56
A tanács választhatja majd ki az ügyeket, amelyekkel foglalkozni akar. Még szerencse. Mi lenne ha a sok letiltott panaszával kellene foglalkozni.
zakar zoltán béla
2020. május 07. 14:49
Utánpótlás aKápóképzőben!
turáni sólyom
2020. május 07. 13:34
Sajó András? A Hacsek és Sajó után tuti zsidó az ipse.... Mi más lehetne? Schwartz(Soros) után Zukenberghez igazolt Egyenes vonal!
Vakfolt
2020. május 07. 13:09
"Felügyelőtanácsot hozott létre a Facebook, azzal az ürüggyel, hogy kell egy "független" ellenőrző testület, amelynek döntéseit végre kell hajtania a Facebooknak." Testvéreim, ez mi a franc? A Fakebook saját maga hoz létre egy testületet, aminek végrehajtja a döntéseit és azt függetlennek nevezi? Ez majdnem olyan jó, ahogy Karácsony beadta magának az indítványt, amivel aztán egyetértett és aláírta. Ezzel amúgy át lehet verni valakit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!