A rendőrök elől menekülve másztak be Trump kertjébe

2020. augusztus 06. 07:49

Három tizenéves fiú véletlenül épp az amerikai elnök floridai üdülőjének kertjébe mászott be – közölte a Palm Beach-i rendőrség.

2020. augusztus 06. 07:49
null

Ráadásul hátizsákjukban egy Kalasnyikov karabéllyal és 14 töltött tárral – írták. A 15 éves fiúk autóban ücsörögtek Trump Mar-a-Lago üdülőjétől három kilométerre, amikor felfigyelt rájuk egy gépkocsis rendőrjárőr. A villogó – avagy a megkülönböztető – fényjelzés bekapcsolására a fiúk azonnal gázt adtak és elszáguldottak az elnöki üdülő felé. Odaérve észrevettek egy másik, éppen igazoltatást végző rendőrjárőrt, és azt hitték, hogy már útzárat is elrendeltek ő miattuk. Vészfékezéssel megálltak és kiugorva kocsijukból, lélekszakadva bemásztak Trump üdülőjének kertjébe. A rendőrség nem vette félvállról a dolgot: helikoptert és kutyát is bevetve hamarosan elfogta a triót, amely nem tanúsított ellenállást.

Fogalmuk sem volt, hogy hova bújtak el” – mondta a rendőrség szóvivője hozzátéve, hogy a fiúk a karabélyról azt vallották, nem az övék, hanem csak találták. A történtek ellenére a szóvivő szerencsésnek mondta a fiúkat, mert ha épp az üdülőben lett volna az elnök, vagy családtagja, akkor a biztonsági őrök akár agyon is lőhették volna az illetéktelen behatolókat. Így sem jártak túl jól: tűzfegyverrel történt betörésért állhatnak bíróság elé, tárgyalásukig pedig fiatalkorúak börtönében vendégeskedhetnek. Az üdülő egyébként nyáron zárva van.

(MTI)

(Kép forrása: youtube.com)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2020. augusztus 07. 22:27
S természetes elfelejtették megemlíteni, hogy afro-amerikai fiatalokról van szó!
békalepcse
2020. augusztus 06. 13:13
Az usánkában 15 évesen lehet vezetni?
villogókékfog
2020. augusztus 06. 09:43
"Ráadásul hátizsákjukban egy Kalasnyikov karabéllyal és 14 töltött tárral" Usa, szürke hétköznapok. Az enyingi fajtársaiknak még fejlődniük kell.
Zsoel
2020. augusztus 06. 09:16
Olyan véletlen ez, mint a 12 éves szökött kislány esete, aki télvízi kóborlása közepette, éhezve, fázva véletlenül éppen a Szemlőhegy utcába, véletlenül éppen Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök vityillójába tévedt be oltalomért. Véletlenül éppen akkor, amikor utóbbi megtépázott népszerűségének éppen nagyon jól jött, hogy - természetesen a megfelelő sajtónyilvánosság előtt - az irgalmas szamaritánus szerepében tetszelegjen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!