Fehérellenes rasszizmus: lemondatnák Chicago fekete polgármesterét

2021. május 22. 14:07

Egy korábbi demokrata elnökjelölt-aspiráns és a Fekete Újságírók Országos Szövetsége is bírálta Lori Lightfoot polgármestert.

2021. május 22. 14:07
null

Ahogy korábban megírtuk, Chicago polgármestere, Lori Lightfoot kizárólag színesbőrű újságíróktól fogad el interjúkérelmet szóvivője szerint. A demokrata párti polgármester Twitteren azzal indokolta döntését, hogy fel akarja oldani azt a „status quót” ami sokaknak hátrányt okoz. 

Szégyen, hogy 2021-ben a városi sajtótestületben nagyrészt fehérek dolgoznak. Pedig a város több mint fele feketeként, latinóként, ázsiaiként vagy őshonos amerikaiként tekint magára”

– magyarázta.

Tulsi Gabbard, a demokraták korábbi elnökjelölt-aspiránsa és a hawaii kongresszus tagja pénteken követelte Lori Lightfoot chicagói polgármester lemondását az említett nyilatkozat miatt.

Gabbard „kirívó fehérellenes rasszizmusnak” nevezte a polgármester megszólalását, ami miatt szerinte távoznia kell hivatalából. „Lightfoot polgármester kirívó fehérellenes rasszizmusa visszataszító” – tweetelte Gabbard. „Felszólítom Biden elnököt, Kamala Harrist és megyénk egyéb vezetőit – rassztól függetlenül –, hogy csatlakozzanak hozzám Lightfoot polgármester lemondásának követelésében.”

– mondta.

Lightfoot ominózus nyilatkozata után az egyik helyi latino riporter lemondta az interjúját a polgármesterrel, miután az elutasította a diszkriminatív irányelv feloldására irányuló kérését. A Fekete Újságírók Országos Szövetsége szintén felszólalt az diszkrimináció ellen, mondván, hogy bár egyetértenek azzal, hogy a sokszínűség hiánya problémát jelent a hírüzletágban, mégsem támogathatják az újságírókat faji alapon marginalizáló politikát.

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tibesz26
2021. május 25. 12:44
lightfoot ? inkább blm blightfoot mert egy terroristavezér azonnal mondjon le chicago polgármesteri posztjárol
SigSauer
2021. május 23. 15:13
És ehhez mit szól a gazdája? :)
istvanpeter
2021. május 23. 13:58
De ez még csak a kezdet.
fatman
2021. május 23. 12:37
niggers, go home!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!