A Pentagon nem akarja kitűzni a szivárványzászlót

2021. június 08. 09:18

A védelmi minisztérium sajtószóvivője szerint ez nem jelenti azt, hogy ne becsülnék meg az LMBTQ-közösséget.

2021. június 08. 09:18
null

Fenntartja az amerikai védelmi minisztérium a Donald Trump által bevezetett előírást és az amerikai zászlókon kívül nem fog mást kitűzni a székhelyére, a Pentagonra – számolt be a Reuters. Ez azt jelenti, hogy a júniusi „pride hónap” alkalmából az LMBTQ-mozgalom szivárványzászlaja sem fog kikerülni az épületre.

Ez nem a tisztelet hiányának a jele

– jelentette ki a Pentagon szóvivője, John Kirby. Hozzátette azonban, hogy ez „semmilyen szempontból sem jelenti a tisztelet és megbecsülés hiányát” az LMBTQ-közösség irányába.

Más idők járnak Biden óta

Joe Biden első hivatali napján elnöki rendeletet írt alá, amelyben utasította a szövetségi ügynökségeknek, hogy védjék meg az LMBTQ-személyeket azon törvények erejével, amelyek megtiltják a diszkriminációt. Az elnök emellett eltörölte azt a tilalmat, amely megakadályozta, hogy transznemű személyek csatlakozzanak az amerikai hadsereghez.

Szintén eltörölte a Biden-adminisztráció Mike Pompeo korábbi külügyminiszter azon utasítását, amely korlátozta azt, hogy milyen zászlókat lehet kitűzni az amerikai nagykövetségekre. Ennek eredménye volt, hogy a vatikáni amerikai nagykövetség épületére is kikerült a szivárványzászló júniusban.

Címlapképen: A Pentagon

Kép forrása: STAFF / AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. június 11. 19:01
"Joe Biden első hivatali napján elnöki rendeletet írt alá, amelyben utasította a szövetségi ügynökségeknek, hogy védjék meg az LMBTQ-személyeket azon törvények erejével, amelyek megtiltják a diszkriminációt." Itt már felesleges biden szó.
annamanna
2021. június 09. 00:07
Zelenszkij: Ukrajnát azonnal fel kell venni a NATO-ba, mert veszélyben van https://karpatinfo.net/2021/6/7/zelenszkij-ukrajnat-azonnal-fel-kell-venni-nato-ba-mert-veszelyben-van-9619
Akitlosz
2021. június 08. 17:47
Ha nincsen már zászlótörvény, akkor bármilyen zászló kitűzhető? Ki dönti el, ki az illetékes, hogy az állami épületeken milyen zászlók legyenek? Fekete Szakáll zászlója kitűzhető a Pentagonra? A fekete amúgy is divatos szín arrafelé manapság. https://flaglane.com/download/blackbeard-pirate-flag/blackbeard-pirate-flag-graphic.png
Akitlosz
2021. június 08. 17:41
"A Pentagon nem akarja kitűzni a szivárványzászlót" Csak idő kérdése. Be van kerítve, utánpótlást, erősítést már nem kap. Ha továbbra is ellenáll, akkor életfogytiglant kap gyilkosságért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!