Az Európai Parlament is kitűzi a szivárványzászlót

2021. június 23. 20:00

Az EP a tagállamokban működő kapcsolattartó irodáit is a zászló kitűzésére kérte.

2021. június 23. 20:00
null

Az Európai Parlament a szexuális kisebbségek jogai melletti kiállásként szerda estétől csütörtök estig kitűzi a szivárványzászlót – közölte az uniós parlament. Az EP a tagállamokban működő kapcsolattartó irodáit is a zászló kitűzésére kérte.

Az Európai Parlament e heti, kétnapos brüsszeli ülésszakának megnyitásakor a magyarországi jogállamiság témájához kapcsolódó ügyrendi javaslatként Terry Reintke német zöldpárti EP-képviselő kérte, hogy az eljárási szabályzat vonatkozó cikke alapján az Európai Parlamentre szerda este több európai középülethez hasonlóan tűzzék ki a szivárványzászlót. A képviselő azzal érvelt, hogy

a szivárványos zászló az alapvető jogok és az emberi méltóság tiszteletben tartásának jelképe.

David Sassoli EP-elnök támogatta a javaslatot, és hangsúlyozta, hogy az uniós parlament mindig is szilárdan elkötelezett volt az LMBT-jogok előmozdítása mellett és részt vesz az olyan kampányokban, mint például a homofóbia, bifóbia és transzfóbia elleni nemzetközi nap.

2021. március 11-én az Európai Parlament az Európai Uniót az LMBT-szabadság zónájának nyilvánította.

(MTI)

Nyitókép: Frederick Florin / Pool / AFP

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. június 24. 15:25
"a szivárványos zászló az alapvető jogok és az emberi méltóság tiszteletben tartásának jelképe." Nekem a kötelezővé tenni akart buzulás jelképének tűnik, éppen az ellenkezője az emberi méltóság tiszteletben tartásának. Már a kék csillagos zászló is idegen jelkép, ami nem jelképez bennünket, de ez a szivárványos meg aztán pláne! Ha még sokáig így megy tovább, akkor veszek és felvonok egy ilyen zászlót: https://www.theflagshop.co.uk/media/catalog/product/cache/1/thumbnail/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/s/k/skull-bandana-flag-std_1.jpg
Selamat
2021. június 24. 09:37
Hát most mondjátok már meg micsoda kitartással üzemel ez az EU, EP, Stb! Egy egész napig érzékenyülnek. S mindez csak azért, hogy megpróbálják eltakarni a szégyenteljes múltjukat, meg főleg azért, hogy még több gyereket ronthassanak meg. Egyik igyekezetük szebb, mint a másik. Én most megyek és jól kizokogom magam, mert ekkora és ilyen mélységű emberségről még soha nem hallottam. Annyira érzékenyen hatott rám.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. június 24. 08:47
Az EU egy gazdasági érdekközösség. Gondoltam szólok. Feltételezem a rémisztő képződmények zászlaja mellé tűzik ki!
bajai
2021. június 24. 07:35
Ha én lennék az EU parlament én is kitűzném a szivárványos zászlót, az európai nemzetek, nemzeti, nemzetiségi kultúrák békés harmonikus együttélése jelképeképpen. Ha én lennék a nagycsaládosok elnöke, kítűzném a szivárványos zászlót, a sokszínűség, a különböző életkorú emberek békés harmonikus együttélése, a boldogabb jövő jelképeképpen. Ha én lennék valamely nemzeti kisebbség vezetője, akár itthon, akár külhon, kitűzném a szivárványos zászlót, a a különböző nemzetiségű emberek békés harmonikus együttélése, a kulturák együttélése jelképeképpen. Ha én lennék a szociális ügyek vezető harcosa kítűzném a szivárványos zászlót, ... Ha én lennék a kultúrális ügyek vezető harcosa kítűzném a szivárványos zászlót, ... Ha én lennék a vallási egyenlőség, az ökumenizmus vezető képviselője kítűzném a szivárványos zászlót, ... És mindenki tudná folytatni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!