Egy hónapot csúszik a nyitás Nagy-Britanniában

2021. június 14. 21:50

A brit kormány négy héttel elhalasztotta a korlátozások teljes feloldását.

2021. június 14. 21:50
null

Az eredetileg tervezett jövő hétfői időponthoz képest négy héttel későbbre, július 19-re halasztotta a brit kormány a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt korlátozások teljes körű feloldását a delta nevű vírusvariáns terjedése miatt – jelentette be hétfő este Boris Johnson brit miniszterelnök.

Johnson a Downing Streeten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a rendelkezésre álló tudományos adatok alapján bízik abban, hogy nem lesz szükség a még érvényben lévő néhány korlátozás feloldásának négy hétnél hosszabb halasztására. Kiemelte: egyértelmű, hogy a koronavírus elleni oltások hatékonyak, és az oltási kampány puszta kiterjedésének köszönhetően az ország most összehasonlíthatatlanul jobb helyzetben van, mint a korábbi fertőzési hullámok idején. „Több millióan azonban még nem részesültek az oltásban, ezért most egy kicsit fel kell engedni a gázpedált” – fogalmazott a brit kormányfő.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Pool/Kenzo Tribouillard

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. június 15. 10:51
Minden esetre ez nekünk is aggasztó hír, Reméljük nem lesz 4, hullám, és az átoltottság sokat fog segíteni a 4. hullám megakadályozása érdekében.
Armageddon
2021. június 15. 05:37
Brit belügy, leszarjuk! Ráadásul nem is EU tagok! Sivalkoggyanak(!)
Autofocus
2021. június 15. 00:50
Úgy látom a fodrászok még nem nyithattak ki.
teklapavle
2021. június 14. 23:29
Itthon is várható negyedik hullám, és azért a stadionnyitogató Orbán felel majd. Újabb adatok szerint a keleti vakcinák a legkevésbé hatásosak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!