Ausztriában megszüntetik a két hete bevezetett lezárásokat

2021. december 07. 18:24

A nyitás részleteit a kormány és Ausztria kilenc tartományának kormányzói szerdán tisztázzák majd – adta hírül az Euronews.

2021. december 07. 18:24
null

„A kormányzók egyetértettek abban, hogy véget vessünk a lezárásnak. Döntő azonban, hogy ezt hogyan tesszük meg. A zárlat továbbra is fennmarad azok számára, akik nincsenek beoltva” – mondta Karl Nehammer kancellár egy nappal hivatalba lépése után,

Bizonyos korlátozások továbbra is fennmaradhatnak a szállodák és éttermek esetében, és a regionális vezetőknek lehetőségük van szigorúbb helyi intézkedések bevezetésére – írta cikkében az Euronews.

„A bécsi önkormányzat azt tervezi, hogy hétfőtől újra kinyithatnak az üzletek és a szolgáltatások a beoltottak számára. Néhány lezárt helyre, például az éttermekre és a szállodákra még legalább egy hetet várni kell, részben az omikron változat körüli bizonytalanság miatt” – mondta Michael Ludwig főpolgármester.

A szigorításokat a napi új fertőzöttek számának rekordszintű emelkedés miatt vezették be Ausztriában még november végén. A 100 000 lakosra jutó 7 napos fertőzések száma azóta a felére csökkent, de az intenzív osztályokra kerülők száma még mindig emelkedik.

Fotó: Vyacheslav Prokofyev / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. december 08. 12:15
Eddig is az erőszakos, kapkodó összevisszaság volt a legrosszabb az osztrák járvány-politikában! Nehammer az erőszakossában már belügyérként is élen járt, most - az új török titkosszolgája segítségével - ez az erőszak várhatóan a színfalak mögött is erősödni fog.
fideszes2022
2021. december 08. 09:28
Baszok Ausztriára! A magyar kormány ne adjon pelenkát a pofámra sehol, mehessek mindenhova szabadon!
krisztoforo48
2021. december 08. 09:09
https://ripost.hu/politik/insider/kariko-katalin-elmondta-meddig-tart-a-vedettseg-3092809/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=ripost&fbclid=IwAR1w-GOgSCen-9Z0PJNh7hgK11Nz4gHPTFn0d5Ayvky5GHElL5xlBUIn6Go Karikó Katalin második válasza a lényeg!
Turius
2021. december 08. 00:24
Így az igazi. Először elvesszük mindenkinek az összes jogát. Majd azokét akik szótfogadtak, visszaadjuk. Mintha mi mondanánk meg, kinek lehetnek jogaik. Az hogy az emberi jogok elidegeníthetetlenek, ne zavarjon senkit. Hitler büszke lenne honfitársaira.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!