Kerítést épít Finnország a finn-orosz határon

2022. július 07. 11:45

Helsinki tart tőle, hogy NATO-csatlakozásuk miatt Oroszország egy migránsáradatot előidézve a határnál politikai nyomást gyakorolhat rájuk.

2022. július 07. 11:45
null

A finn parlament csütörtökön elfogadta a finn-orosz határ védelmének megerősítéséről szóló törvényjavaslatot, melynek értelmében kerítést emelhetnek a határ mentén, és bizonyos szakaszokat lezárva, kijelölt határátkelőhelyekre irányíthatják menedékkérőket.

A finn vezetés június végén nyújtott be jogszabály-módosító javaslatot határvédelmének bizonyos szakaszokon történő megerősítésére a csaknem 1300 kilométer hosszú közös határ mentén. A finn kormány június elején mutatta be a parlamentnek a törvényjavaslatot az Ukrajnára mért orosz támadásokra reagálva, Helsinki ugyanis tartott tőle, hogy NATO-csatlakozásuk miatt Oroszország, egy migránsáradatot előidézve a határnál politikai nyomást gyakorolhat Finnországra.

(MTI)

Nyitókép/illusztráció: ARTUR WIDAK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iIonah
2022. augusztus 28. 22:43
Nekik szabad, minket meg vegzáltak a kerítés miatt. Ki érti ezt?
Ildikócskácska
2022. július 09. 11:07
Óóóóó, hát szabad ilyet tenni????
madar299
2022. július 07. 15:04
A kerítés árát az EU vagy majd a NATO fizeti ki ?
csak ésszel
2022. július 07. 14:36
Fásizmus! "...és bizonyos szakaszokat lezárva, kijelölt határátkelőhelyekre irányíthatják menedékkérőket." Úgy mint nálunk, de csak az utóbbi fásizmus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!