Újabb migránskatasztrófa: több tucat bevándorló fulladt a tengerbe Líbia partjainál

2023. március 12. 21:00

Néhány hete a dél-olaszországi Calabriánál haltak meg több mint negyvenen.

2023. március 12. 21:00
null

Több tucat migráns veszthette életét egy hajótörésben Líbia partjai előtt – jelentette vasárnap a tengeri segélyhívó vonalat működtető Alarm Phone nevű NGO. Az NGO szerint még szombaton reggel értesítették az olasz hatóságokat arról, hogy

a líbiai Bengázi térségében hajótörést szenvedett egy 47 migránst szállító bárka.

Különböző forrásokból szerzett értesüléseik szerint több tucatnyian megfulladhattak.

Az ANSA olasz hírügynökség az olasz parti őrségre hivatkozva időközben közölte: mintegy harminc embert eltűntként tartanak nyilván, s 17 embert tudtak kimenteni az olasz illetékességi övezeten kívül.  A Sea Watch német NGO szombaton a Twitteren közölte, hogy munkatársai

egy veszélyesen túlzsúfolt, migránsokat szállító bárkát észleltek a magas hullámok között egy repülőről.

A közelben egy kereskedelmi hajó tartózkodott, amely a tengeri mentésekben illetékes, római székhelyű központból azt az utasítást kapta az NGO szerint, hogy hangolja össze a további teendőket a líbiai parti őrséggel.

(MTI)

Nyitókép: Illusztráció / Angelos Tzortzinis / AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2023. március 13. 19:37
mivan...Líbiába akartak menekülni?
Bicsike
2023. március 13. 11:00
Ezek után az EU hoz egy határozatot, hogy az mégsem lehet, hogy niggerek halnak meg a tengereken. Közvetlen charter járatot kell indítani Líbia és Olaszország között, luxuskabinokkal. Nem szabad hagyni, hogy kis csónakokon tengődjenek szegények.
Odone Ricci
2023. március 13. 09:18
A balos ellenzék a mostani kormányt okolja, hogy nem mentette ki időben a viharos tengerből a kis facsónakokkal behajózókat. Ezért az utóbbi két napban már csaknem két ezren érkeztek Lampedusa szigetére és Calabriába. Az ellenzék megragadja az alkalmat, hogy lemondásra kényszerítse a belügyminisztert, aki az embercsempészekre szigorúbb büntetést szánna és a kiinduló országokkal egyezkedne a migránsok visszatartásáért. A PD-pártnak új titkára van, egy svájci-amerikai-olasz nő, akinek apja amerikai ukrán hátterű. Ő befogadáspárti, jöjjön mindenki, van hely, egyenlősdi politikával akarja megnyerni a szegényeket, polgári alapbér emelés. A genderelmélet hirdetője, abortuszpárt, kedveli a nőket és férfiakat egyaránt. Kinézete alapján férfias. Kell -e ennél több ? Nem csak a PC-pártagok szavaztak rá, hanem bárki. Ezért sok csalódott 5 csillagos, szélsőbalos is rá szavazott. Most fájhat a feje a katolikus PD-eknek, mert ők nem ezt a nőt várták titkárnak. Igy mennek mostanában a választások. Ezt tanulságképpen írtam a Mandi olvasóinak, ha esetleg érdekel valakit.
Esvány
2023. március 13. 07:59
"egy veszélyesen túlzsúfolt, migránsokat szállító bárkát észleltek a magas hullámok között egy repülőről." Miért nem akkor észlelték, amikor még líbiai felségvizeken vergődtek és miért nem a líbiai parti őrséget riasztották?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!