Lövöldözés volt egy francia vonaton

2023. július 14. 07:39

Egy utas kalapáccsal próbálta kitörni a teljes sebességgel haladó expresszvonat ablakát.

2023. július 14. 07:39

Dulakodás közben elsült egy fegyver az Annecy-ből Párizsba tartó francia szuperexpressz-vonaton (TGV) – közölte csütörtökön Chalon-sur-Saone település ügyészének hivatala. A beszámoló szerint egy utas kalapáccsal próbálta kitörni a teljes sebességgel haladó vonat ablakát. A vonat személyzete nem volt képes lenyugtatni a garázdálkodó férfit, és 

egy civil ruhás rendőrt hívtak segítségül.

Franciaországban a rendőrtisztek ingyen utazhatnak vasúttal, ha maguknál tartják fegyverüket, azonban jelenlétüket jelezniük kell a vonatvezetőnek. A szabályozás a vonaton utazók biztonságának növelését szolgálja. A dühöngő utas elragadta a rendőr fegyverét, amely a dulakodás közben elsült. A rendőrnek sikerült a fegyvert a föld felé lenyomnia, így a lövés a padlót érte. A férfit végül utasok segítségével sikerült legyűrni. 

 

Senki nem sérült meg az incidensben. 

 

Az elkövetőt, akinél egy rugóskést is találtak, a következő állomáson átadták a hatóságoknak. Gérald Darmanin francia belügyminiszter köszönetet mondott a szolgálaton kívüli rendőrnek bátor cselekedetéért.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2023. július 14. 20:02
A francia nemzeti ünnep a Bastille 1789. július 14-én történt megrohamozásának évfordulója, a francia forradalom nagy eseménye, valamint az 1790. július 14-én a francia emberek egységét ünneplő F ête de la Fédération.. Vive la France! Éljen a Francia Köztársaság!..
Akitlosz
2023. július 14. 13:42
Az egy fegyver elsült az nem lövöldözés.
Akitlosz
2023. július 14. 13:41
Ebből látszik, hogy az ingyenjegy sem olcsó, meg kell dolgozni érte.
Whattavatta
2023. július 14. 12:14
B+ mandi a clickbait címadásodat. Lövölözés, az apátok f...sza, az lövöldözés... Ugyan komáltam eddig az oldalt, de az ilyenek miatt le fogok szokni a mandi látogatásáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!