Törökországtól is „el akar szakadni” (nyilván rugalmasan) az Európai Unió!

2023. szeptember 19. 22:53

Az EU már gyakorlatilag közveszélyesnek mutatkozik, ki akarja szakítani Európát a világgazdaságból és amerikai provinciává akarja tenni.

2023. szeptember 19. 22:53
Bálint Botond
Bálint Botond
Pesti Srácok

„Mondjuk akárki is jön Erdoğan után (Allah adjon hosszú életet a fényességes szultánnak), az is egy regionális hatalom tetején fogja találni magát, és az ilyen emberek ritkán szoktak arra jutni, hogy a katonai és a politika erejüket átadják egy agresszív nőcik által vezetett NGO-nak, a 17. generációs emberi jogok érvényesülése érdekében. Az, hogy az EU, az EP és a többi hülye Törökországot vegzálja, miközben nagyságrendileg a törökök majdnem akkora kárt tudnak csinálni Európának, mint az oroszok, sokadszorra bizonyítja, hogy az EU-t szellemi fogyatékos elmebetegek vezetik, akik feltették magukban, hogy a világ legjobb helyét egy generáció alatt a pokol valamelyik bugyrává változtatják.

Az EU vezetői és az őket bábként mozgató beleurópai liberális elit az amerikaiakon kívül mindenkivel szemben agresszív, nagyképű, kioktató, köznyelvileg bunkó hangnemet enged meg magának. Emögött sem geopolitikai stratégia, erő, sőt, semmiféle célt feltételező megfontolás nem áll. Ezek az őrültek, amikor nincs jelen az amerikai tartótisztjük, ráadásul még azt hiszik, hogy ők tényezők és világpolitikát csinálnak. Ehelyett gyakorlatilag egy fél generáció alatt élik fel mindazt az anyagi, kulturális, hatalmi tőkét, ami Európának még megmaradt azután, hogy a hülye nyugatiak majdnem kiirtották magukat az egymással folytatott háborúik során.

Nem lehet eléggé túlbecsülni, hogy a jelen helyzetben mekkora szükségünk van Törökországra. Jelen pillanatban az EU már gyakorlatilag közveszélyesnek mutatkozik, ki akarja szakítani Európát a világgazdaságból és amerikai provinciává akarja tenni, továbbá képtelen kölcsönös érdekeken alapuló normális viszonyt felépíteni az EU környezetében lévő országokkal. Az egyik teljesen felesleges ostobaság követi a másikat. Az önálló magyar külpolitika még ellensúlyozza az EU ámokfutását, de a következmények jelentős része alól nem tud mentesíteni bennünket. Lassan fel kell tennünk magunknak a kérdést: mit ér nekünk egy olyan EU, amely ugyanúgy akarja elszigetelni Közép-Európát a világtól, mint a Varsói Szerződés, annak a biztonsági garanciái nélkül? Az EU ráadásul nem is akarja megvédeni a kontinenst az esetleges népvándorlásból következő káosztól. És az ilyen káosz majdnem olyan szörnyű, mint egy totális háború.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. szeptember 22. 13:12
kerek-a-perec Te az MZP vagy ?
szarvas-2
2023. szeptember 21. 18:32
"A liberális demokrácia (az usai,mélyállamos) zsidók diktatúrája" (szürkeSzarvas)
szarvas-2
2023. szeptember 21. 18:32
"A liberális demokrácia a (usai ,mélyállamos) zsidók diktatúrája" (szürkeSzarvas)
rob125
2023. szeptember 21. 13:41
Húsz éve is NEMmel szavaztam az EU tagságra, látván hogy mi lett belőle, jó döntésnek bizonyult. Kár hogy a többség akkor másképp döntött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!