Egyiptom tankokat küldött a gázai határ közelébe

2023. november 01. 06:48

Attól tartanak, hogy a harcok miatt több tízezren menekülhetnek az országba.

2023. november 01. 06:48

Egyiptom tankokat és páncélozott járműveket állomásoztat a gázai rafahi határátkelő közelében. A felvételeken több tucatnyi, a határ közelében állomásozó jármű látható – írja a Times of Israel.

Egyiptom attól tart, hogy az Izrael és a Hamász közötti gázai harcok miatt több tízezer menekült érkezik a Gázai övezetből, ezért eddig nagyrészt zárva tartotta a határt, és csak segélyszállító teherautókat engedett be Gázába.

Nyitókép: Khaled Desouki/AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tibi72
2023. november 01. 12:47
Be kell látnunk megint túlszaporodták a közel keleti kicsiny népet... Erre pedig megoldást kell találni. Azt csak nem lehet csinálni, amit Isten javasolt a kánaánitákkal szemben az izraelitáknak?
Tommaso
2023. november 01. 09:42
"Egyiptom tankokat küldött a gázai határ közelébe" Vajon mire készülnek? Csak nem agyonlőni palesztinai arab nemzettestvéreiket? És akkor sok anti-szemita még a megtámadott, s önvédelmet gyakorló zsidókat hibáztatja.
Tiberius1
2023. november 01. 09:17
Nagyon rendesek az egyiptomiak.Kiállnak a palesztínok mellett,a gonosz zsidókkal szemben,de azért 1 darab palesztin testvér se jusson át!! Jellemző szolidáris a muszlimok között!Erdogán is jó messziről osztja az észt a hittetvéreit védelmezve,csak ne menjen oda egy se!!
Tibi72
2023. november 01. 09:01
Izraelben is, akárcsak nálunk, vagy korábban Koszovóban, szaporodási verseny zajlik, Így van értelme az övezeteknek, mint korábban Oranje államénak. (lehet nálunk is lesz ilyen ország,övezet, zóna. ) Itt a megoldás az lesz, hogy haladó államokba átcsábítanak tömegeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!