Tizenhárom elengedett túsz hagyhatja el a Gázai övezetet

2023. november 25. 22:51

Késlekedés után végül kiszabadulhatott a túszok második csoportja is.

2023. november 25. 22:51
null

Az IDF szóvivői irodája megerősítette, hogy 13 izraeli túsz a Vöröskeresztnél van, és úton vannak az Egyiptomba vezető rafahi átkelő felé – írta a Times of Israel. Onnan izraeli tisztviselők fogják őket fogadni és izraeli területre szállítják őket – tette hozzá a portál.

Korábban a Hamász katonai szárnya bejelentette, hogy késlelteti a Gázai övezetben fogva tartott túszok második csoportjának szombatra tervezett átadását, amíg Izrael nem teljesíti az előző nap életbe lépett megállapodást. Az izraeli televízió 13. csatornája biztonsági illetékesekre hivatkozva közölte, hogy az izraeli hadsereg kész felújítani a katonai műveleteket a Gázai övezetben, ha a Hamász helyi idő szerint éjfélig (közép-európai idő szerint 23 óráig) nem adja át a túszok második csoportját.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI / EPA/ Háled el-Fiki

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 26. 11:47
Mich99 téved, közel sem érnek annyit. a HamaSS nem pusztán terrorszervezet, hanem népirtásra szakosodott diktatúra. Ami most a demokratikus Izraelt támadta meg, de az antidemokratikus Orbanisztán is sorra kerülhet még.
Mich99
2023. november 26. 11:22
A Hamász elismerte, hogy 3 tenorista ér 1 zsidó kislányt...
backstablive
2023. november 26. 00:51
2050 ig vège lessz.remèlhetöleg
ursula-van-de-lejjebb
2023. november 25. 23:05
Én sem tennék másként, megvárom, amíg minden túsz kiszabadul, aztán pofán vágnám, aki ezt tette velem. Jó taktika, hajrá Izrael!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!