Miért mennek az oroszok katonának?

2023. december 06. 17:33

Nem az ideákért, hanem a pénz miatt.

2023. december 06. 17:33
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
Facebook

„Miért mennek az oroszok katonának?

Nem az ideákért, hanem a pénz miatt. A háború, akarom mondani a »különleges katonai művelet« résztvevői a szerződés aláírásakor egy egyszeri kifizetést, 195 ezer rubelt (~760 ezer forintot) kapnak. Ezután a katonákat átlagban havi 204 ezer rubel (796 ezer forint) fizetés illeti meg. A kifizetés pontos mértéke a származási régiótól és a fronton folytatott műveletektől függ. Egyes orosz régiók ezeket az összegeket regionális forrásokból egészítik ki. Moszkva például további havi 50 ezer rubelt (195 ezer forint) fizet minden, az orosz fővárosból származó katonának. 

Vagyis az átlagbérhez képest a fronton háromszor annyit megkeres, ha pedig a minimálbérhez viszonyítjuk, akkor pedig a 13-szorosát. 

Számoljunk egyet gyorsan. Ha valaki aláírja a szerződését és elmegy a frontra, és ráadásul olyan régióból származik, amely bérkiegészítést fizet, akkor az első hónapban máris durván 1,8 millió forintnál jár, ennyi landolhat kezdetben a számláján. Ha pedig szerencséje lesz, és később még egy harci járművet is kilő, akkor az plusz 200 ezer...

Ha pedig meghal... nos, akkor a családja 20 millió forintnak megfelelő összeget kap. Egy orosz vidéki ember számára, aki nem rendelkezik felsőfokú képzettséggel, és akinek a munkanélküliség miatt nem volt rendszeres keresete, munkáról munkára élt és akkor is a minimálbért kereste meg, egy ekkora összeg fél élete munkájával jön össze...”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2024. január 05. 19:43
Ja, komoly. Az ukránt meg elfogják, aztán kipenderítik a lövészárokba, hogy ott megdögöljön. Gyakorlatilag eddig 3 komplett hadsereget égettek el az ukránok. Egyet a beütésnél, egyet Soledarnál és Bahmutnál, egyet most a nagy sikerű Zellentámadásnál és Avdejevkánál.
backsplash
2024. január 05. 19:39
Valahol azt olvastam, hogy a rohamcsapatosoknak fejenként napi 1.5 milla rubel is ütheti a markát bizonyos akciókért.
Beszélgető
2023. december 12. 17:58
Ha mindkét fülére megsüketül, akkor 300ezer rubelt kap, ami hallatlanul nagy összeg. Ha elveszti a látását, akkor 100 lapostévét is vehet a kártérítésből. A középső ujj elvesztése adókedvezményt jelent, mert nem tud többé bemutatni a kormánypártnak.
Megtalálta
2023. december 08. 10:17
Na és az ukránok miért vannak ott? Ha őket a hazafiság fűti, akkor pl. Anton és Európába menekült sorstársai miért nincsenek a frontvonalon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!