Ferenc pápa: A marxistáknak és keresztényeknek közös küldetésük van

2024. január 11. 13:43

Szerinte a két tábor közösen küzd a békéért.

2024. január 11. 13:43
null

Ferenc pápa arra bátorította Dialop marxista-keresztény párbeszédcsoportot, hogy közösen dolgozzanak a hátrányos helyzetűekért, valamint a korrupció és a hatalommal való visszaélés ellen – írja a Vatican News. 

Ez egy marxisták, kommunisták és keresztények közötti projekt, amelynek célja egy olyan közös szociális etika megfogalmazása, amely új narratívaként javasolható az identitását kereső Európa számára, és amelynek középpontjában az egyház szociális tanítása és a marxista társadalomkritika közötti kapcsolódás áll.

A kezdeményezés 2014-ben született meg, miután Ferenc pápa találkozott Alexis Tsipras, a Sziriza párt akkori elnökével, későbbi görög miniszterelnökkel, Walter Baier, az Európai Baloldal Pártjának elnökével és Franz Kronreif, a Fokoláre Mozgalom képviselőjével.

Nem szabad feladni az álmainkat egy jobb világért”

– kezdte beszédét Ferenc pápa. Ebben a világban szerinte őrzik a szabadságot, egyenlőséget, méltóságot és testvériséget, mert ezek „tükrözik Isten álmát”. 

A katolikus egyházfő arra buzdított mindenkit, hogy „ne gondolkozzanak a megszokott sémákon belül”, helyette „keressenek új utakat”, és figyeljenek oda a „szegényekre, munkanélküliekre, hajléktalanokra, 

migránsokra, és egyéb kihasznált társadalmi csoportokra”.

Szerinte a civilizáció mércéje, hogy milyen mértékben gondoskodunk ezekről a csoportokról. A történelem nagy diktatúrái (itt a nemzeti szocializmust említette meg, de a szovjet szocializmust nem) pont ezeket az embereket gyilkolták meg a katolikus egyházfő szerint.

Nyitókép: Riccardo De Luca / Anadolu Agency / AFP

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProletarFC
2024. január 19. 12:06 Szerkesztve
"Az antikommunizmus a söpredék vallása" (https://tartarossz.blogspot.com) A pápa par excellence nem tartozik a kapzsitalista-materialista sátáni beteg kuláksöpredékekhez, mert igaz és nemes ember! A szocializmus egy idea-tan, nem úgy materialista ahogy ez a mocskos szar patkány rendszer. Kommunista ideát vallani több mint materializmus, társadalmi felelősség az elnyomottakért és az elszegényedett rétegekért, soteriológia és nem a harácsoló szar népek és ostoba és buta kispolgári csökevéynek végletekig pragmatista szar narancspatkánypártotok nézete. Kétszer már megdöntötték a reakciós embertelen mocskos szarládákat Magyarországon, a harmadik kommunizmus is el fog jönni, végleg a történelem hulladéktelepére kerül ez a mocskos hullafoltos kapitalista okádék burzsujfosadvány rendszer, 1989-ban kapott egy történelmi esélyt ez az okádék patkány burzsuj-rendszer, de nem tudott élni vele - ezért fog eltakarítódni. A kapzsitalizmus utolsó lehelletét már árusítják a Ferenciek terén.
templar62
2024. január 16. 08:42
Dialogus nevű csoportot fogadott a pápa ahéten . A Vatikáni Rádió magyar adásában , azt idézték a pápátóól a csolporthoz intézett beszédéből , hogy a Szentlélek , meg az Atyaisten is a haladás " híve " .
templar62
2024. január 16. 08:31
YouTube : " .... pueblos unidos ..." Nyílván nem az amerikai imperializmus elleni harca gondol .
urban63
2024. január 12. 12:52
Nem a marxisták akarják felszámolni az egyházat...? Zselé ép készül eltörölni, a másikok importálják neked az ellenséged,-nyugdíjban mikkor mész?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!