A német bíróság jelentést követel Magyarországtól a brutális antifa támadók miatt

2024. március 22. 11:19

A berlini bíróság tudni akarja, hogyan bánnak a nem bináris-személyekkel, mert a szenátus szerint a magyar kormány gender-, homo- és transzellenes. A vád alapján ártatlan emberekkel erőszakoskodtak Ilaria Salisék, ám most már rettegnek a magyarországi büntetéstől.

2024. március 22. 11:19
null

Nyitókép: TV2, képernyőmentés

A berlini fellebbviteli bíróság jelentést kér Magyarországtól, hogy hogyan bánnak az őrizetben lévő nem bináris-személyekkel, és milyen védelmi intézkedések vannak érvényben – írja a Die Tageszeitung annak kapcsán, hogy Maja T., aki a vád szerint Ilaria Salis szélsőbaloldali antifa aktivistához hasonlóan részt vett a magyarországi támadásokban, kiadatási paranccsal néz szembe. A cikk következetesen szélsőjobboldaliak ellen elkövetett erőszakról ír, ám valójában békésen hazafelé sétáló magyarokat támadtak meg brutális kegyetlenséggel.

A szenátus nem hagyja figyelmen kívül, hogy a jelenlegi magyar kormány politikáját gender-, homo és transzellenesnek kell nevezni

– áll a bíróság közleményében, amely azt állítja, hogy a homoszexuálisok és transzneműek egyenlő bánásmódja érdekében Magyarországon korábban elért intézkedéseket diszkriminatív módon eltörölték.

Maja T. védőügyvédei már korábban figyelmeztettek a magyarországi „tarthatatlan" börtönkörülményekre, és attól tartanak, hogy nem várható tisztességes eljárás az antifasiszták ügyében. A bíróság most azt is hangsúlyozta, hogy Maja T. esetében a diszkrimináció veszélyét eseti alapon kell bizonyítani.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­ö­­g­­ö­­s­­­ ­­l­­­á­­­n­­y­o­k­­ ­­­v­­­á­r­­­n­­­a­­­k­ ­r­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
atti64
2024. március 29. 13:50
A NÁCIK A SZAR ORSZÁGUKKAL FOGLALKOZZANAK!!!!!!!!!!!!!REMÉLEM MAJD A MIGRIK HELYRETESZIK ÖKET! DE IDE NE JÖJJENEK!!
Mandolini
2024. március 29. 13:17
Adják át az oroszoknak ezeket a terroristákat és 5 percen belül mindent megtudunk, amit tudni akarunk!
Antifleto
2024. március 28. 09:14
Köszi de nem több fasizmus made in Germany…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!