Brutális cserbenhagyásos gázolásos ügy tartja lázban Törökországot

2024. március 14. 18:48

Az anya azt állítja ösztönei vezérelték, amikor segített fiának elmenekülni az országból.

2024. március 14. 18:48

Nyitókép: Getty Images / Kirill Rudenko

***

Yılmaz Tunç török igazságügyi miniszter március 7-én kiadatási eljárást kezdeményezett az Egyesült Államok hatóságianál a 17 éves T.C. és édesanyja, Eylem Tok ügyében, akik elmenekültek az országból, miután a kiskorú fiú egy autóbalesetben megölt egy embert és négyet megsebesített – számolt be róla a duvaR angol nyelvű török hírportál. 

A kiskorút gondatlan emberöléssel, míg a fiú édesanyját bűnpártolással vádolják.

„Diplomáciai csatornákon és az Interpolon keresztül továbbítottuk a letartóztatással kapcsolatos dokumentumokat az amerikai tisztviselőknek” – jelentette ki Tunç. A miniszter hozzátette, a minisztérium gondosan figyelemmel kíséri a kiadatási eljárást.

A szóban forgó baleset március 1-jén a késő esti órákban történt, amikor a fiatalkorú és jogosítvány nélküli T.C. belerohant több másik járműbe, amelyek a leállósávban álltak meg. A vétkes sofőr a baleset után elmenekült a helyszínről, és édesanyjával Egyiptomba távozott. Az ügy komoly felháborodást váltott ki Törökországban

Az áldozatok ügyvédei azt állítják, hogy

az elkövető édesanyja az eszméletlen áldozatok telefonjait is elvette, hogy megakadályozza, hogy értesíteni tudják a hatóságokat. 

Az édesanya mielőtt az Egyesült Államokba utazott volna, Egyiptomból kiadott egy nyilatkozatot, amelyben azt állította, hogy „anyai ösztönből” cselekedett, amikor segített fiának elmenekülni az országból.    

Hozzátette, hogy a helyszínen nem voltak tisztában az áldozatok sérüléseinek súlyosságával és azt ígérte, hogy visszatérnek Törökországba, hogy alávessék magukat az igazságszolgáltatásnak.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:09
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­ö­­g­­­ö­­­s­ ­l­­­á­­n­­y­­o­­k­ ­­­v­­á­­­r­­­n­a­k­ ­­­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
llnnhegyi
2024. március 14. 20:16
Bűnügy.
antal-2
2024. március 14. 19:55
Ott saria van. Nyilvános lefejezés.
Interista
2024. március 14. 19:40
Remélem elkapják ezeket. Egymástól jó messze töltsék le jól megérdemelt börtön büntetésüket. A kölöknek 15 év minimum, nyanyucinak 6-8 év. Így lesz idejük átgondolni tetteiket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!