Szenátor: Ami Moszkvában történt, megtörténhet az Egyesült Államokban is

2024. március 26. 16:06

Marco Rubio szerint az Iszlám Állam újra erőre kapott.

2024. március 26. 16:06

Nyitókép: Nathan Posner / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

A múlt pénteki Moszkva melletti terrortámadás azt mutatta, hogy az Iszlám Állam szélsőségeseinek sikerült újjáépíteniük szervezetüket Afganisztánban a 2021-es kaotikus amerikai kivonulás után – nyilatkozta Marco Rubio floridai szenátor vasárnap az ABC Newsnak.

Rubio szerint a tény, hogy a támadásért az ISIS-Khoraszan (ISIS-K) vállalta a felelősséget azt jelzi, hogy a terrorszervezetnek sikerült újra megerősödnie, és újabb támadásokat is szervezhet. 

Az ISIS-K „újjáalakult, ahogyan arra figyelmeztettünk, hogy ez fog történni, amikor ez a katasztrofális kivonulás történt Afganisztánból” – mondta a szenátor, emlékeztetve arra, hogy a Joe Biden amerikai elnök által sietősen elrendelt kivonulásnak egyik fő kritikája az volt, hogy az „működési teret ad a terroristáknak, hogy újjászervezzék magukat”.

„Nem számít, hogy a tálibok mennyire akarják felvenni velük a harcot, nem tudják. Nincs meg hozzá a képességük” – tette hozzá. Rubio szerint a terroristák most további olyan helyeket keresnek, ahonnan újabb támadásokat szervezhetnek meg. Rubio rámutatott, hogy az elmúlt években az Iszlám Állam szélsőségesei számos támadást hajtottak végre Afganisztánban és Iránban, és arra figyelmeztetett, hogy az orosz földön elkövetett mészárlás azt jelentheti, hogy

hamarosan az Egyesült Államokban is megkísérelhetnek valami hasonlót.

„Törekvéseik túlmutatnak Oroszországon és Iránon” – mondta a Rubio, hozzátéve, hogy az Iszlám Állam „szívesen megtenné azt, amit Moszkvában tettek, itt az Egyesült Államokban”.

Hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államoknak ébernek kell lennie az ilyen fenyegetések miatt, és felvetette, hogy az Iszlám Állam szélsőségesei embercsempész-hálózatokat használhatnak arra, hogy az Egyesült Államok és Mexikó határán keresztül jussanak be az országba. A szenátor felhívta rá a figyelmet, hogy az elmúlt három évben kilencmillió ember érkezett az országba illegálisan.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:05
🍓 ️ ­A­ ­­d­ö­g­­ö­s­ ­l­­­á­n­y­o­­k­­ ­­­v­­­á­­r­­­n­­­a­k­­ ­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Krupp Skya
2024. március 27. 09:02
Basszus, én ugyan ezt akartam hazudni!
Forgalmazó
2024. március 26. 21:00
Nem kell oda isis, megoldjátok a kiírtásotokat magatok is liberálmajmok!
Gasztronauta
2024. március 26. 17:07
"megtörténhet az Egyesült Államokban is" , amennyiben Zselé nem kapja meg a beígért zsozsót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!