Tűzzel játszó kisfiúk

2024. március 21. 06:34

Ez volt az első gondolatom, amikor meghallottam a sokadik európai politikust, aki arról beszélt, hogy „nyugati” csapatokat kell küldeni Ukrajnába.

2024. március 21. 06:34
Somkuti Bálint
Somkuti Bálint

Van egy mondás azokról a vezetőkről, akik úgy kerültek szakmai döntéshozói pozícióba, hogy előtte az adott területen semmilyen munkát nem végeztek. Azt szoktam mondani róluk, hogy semminemű szakmai tudás nem gátolja korlátlan hozzáértésüket. Kedvenc vesszőparipám, a hadtörténelem oktatásának hiánya ilyenkor kezdi igazán éreztetni a hatását. A háborúkat könnyű elkezdeni, de nehéz befejezni, hiszen a tét közben folyamatosan emelkedik. Az eszkaláció nem létra, hanem csúszós lejtő.

Hogy miért is értelmetlen „nyugati” csapatok Ukrajnába küldéséről elmélkedni, azzal kapcsolatban érdemes a francia Pierre Schill tábornoknak a Politico által idézett szavaira támaszkodnunk, aki szerint Francia­ország 2027-re lesz képes 25 ezer főnyi alakulatot 30 napon belül háborúba küldeni.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:07
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­­ö­g­­­ö­­­s­ ­l­­­á­­­n­­­y­­­o­­­k­­ ­­v­­­á­­­r­­n­a­­­k­ ­­­r­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!