Rendkívüli!

Híres vezető-gyilkosságok, melyek megfordították a világtörténelem menetét

Kijev polgármestere beolvasott Zelenszkijnek: korrupt az ukrán kormány!

2024. április 29. 08:12

Vitalij Klicsko nem tett lakatot a szájára, kimondta a nyilvánvalót.

2024. április 29. 08:12

Fotó: Maxym Marusenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Vitalij Klicsko kijevi polgármester azzal vádolta meg az ukrán kormányt, hogy túl keveset tesz az országban tapasztalható korrupció elleni küzdelem érdekében. „Ezt 

a kérdést bármelyik állampolgárnak felteheti, és biztos vagyok benne, minden állampolgár azt fogja mondani,

 hogy nem” – szögezte le a német Funke médiacsoportnak adott interjúban hétfőn közzétett megjegyzéseiben arra a kérdésre, hogy a kormány jó úton jár-e a korrupció elleni küzdelemben.   

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök többször kijelentette, hogy szigorúan harcolni fog az államapparátusban a korrupció és a hűtlen kezelés ellen. E küzdelem sikerének bizonyítása egyben előfeltétele országa uniós tagságának. Néhány nappal ezelőtt Mikola Szolszkij mezőgazdasági miniszter lemondott, miután meggyanúsították egy korrupciós ügyben.   

A Zelenszkijjel való kapcsolatát illetően Klicsko az ukrán vezető politikusok közötti kohézió hiányát nehezményezte. „Sajnos a háború idején nincs egység a politikai erők között” – mondta Klicsko. A polgármester hangoztatta, hogy a háború kezdete óta

 többször is megpróbált találkozni Zelenszkijjel. „Sajnos még nem volt alkalmam személyesen találkozni vele. Valószínűleg más dolga van” 

– fogalmazott. Fontos, hogy a jelenlegi helyzetben elfelejtsük a politikai ambíciókat. „Egy ilyen helyzetben politikai versenyt folytatni ostobaság” – tette hozzá.

(MTI)


 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vanced
2024. április 30. 13:23
Ha bedzélő viszonyban lenne a nagyar kormány az ukránnal, akkor adhatna néhány tanácsot Szíjjártó és Orbán Zelenszkíjnek, hogyan kell hatékonyan közpénzt lopni.
Patika
2024. április 29. 14:11
Klicsko most kezdi felismerni milyen az övön aluli?
Héja
2024. április 29. 10:53
Klicskonak bokszoló létére több esze van, mint az uki kormánynak együttvéve.
szabadabb
2024. április 29. 10:17
Nem találkoztak személyesen? Ez komoly! Igazi nagyvezér ez a zselé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!