Példátlan terrorveszély várható az olimpián: a belga hadsereget is bevetik!

2024. április 02. 17:28

Belgium különleges szakértelemmel rendelkezik az aknamentesítés területén.

2024. április 02. 17:28

A belga hadsereg részt vesz a párizsi olimpiai játékok védelmének biztosításában, a támogatás robbanóanyagok felkutatása területén valósulna meg – jelentette be Ludivine Dedonder belga védelmi miniszter kedden. A francia szervezők és a belügyminisztérium 46 országtól kérte rendőrök és katonák segítségét a párizsi olimpia biztosítására. 

Ezt is ajánljuk a témában

Gérald Darmanin francia belügyminiszter korábban jelezte, hogy a radikális iszlám és a különböző szélsőséges csoportok, továbbá a kibertámadás lehetősége kockázatokat jelentenek a nyári játékok biztonsága szempontjából. A belga honvédelmi minisztérium egyelőre nem pontosította, hány fős csapatot küldenének Párizsba, de a miniszter kiemelte, hogy Belgium különleges szakértelemmel rendelkezik az aknamentesítés területén, ezért rendszeresen felkérik nemzetközi beavatkozásokhoz. Gérald Darmanin szerint a biztonsági erőfeszítések és a figyelem egyik fő fókuszában továbbra is a Szajnán sorra kerülő megnyitó áll. 

(MTI)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:15
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­­­ö­­­g­­­ö­­s­ ­­l­­á­­­n­­­y­o­k­­­ ­v­­á­r­n­a­­k­ ­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
Öreg Palóc
2024. április 03. 09:43
" Ki, mint vet, úgy arat. " - meg is érdemlik a tolvaj franciák, a lopott Olimpiát. Már előre is sajnálom a sportolókat, mert az előjelek alapján nem ez lesz a legbékésebb Olimpia.
slimemold-2
2024. április 02. 20:39
Ez az az olimpia, ami most nálunk lenne, ha a Momentum nem lép közbe időben. Mi költenénk rá 10 ezer milliárdot az amúgy is döglődő költségvetésből, és a TEK-nek kellene elhárítania a terrorveszélyt, ami a valamivel népesebb és gyakorlottabb francia terrorelhárítókat is megizzasztja. Aztán jöhetne Fürjes Bubu meg a MOB többi parazitája bizonygatni, hogy annyian jöttek gerelyhajítást nézni, hogy simán megérte. Köszönjük, Momentum!
Akitlosz
2024. április 02. 19:47
A terrordolgoknak csak egy töredéke jut el a médiába. Az elhárított terrorkészülődések többsége titok marad. Csak akkor tájékoztatják a közvéleményt a terrorról, ha információt várnak tőle vagy közvetlen veszélyben van. Máskülönben nem, ha a terrorelhárítás maga meg tudja oldani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!