Megerősítés érkezett: az Európai Bizottság arcátlan kettős mércét alkalmaz

2024. május 09. 11:23

A Brussels Signal összefoglalója alapján Brüsszelben senkit sem érdekel az igazságtalanság, ha EU-barát kormányról van szó.

2024. május 09. 11:23
Alexander De Croo - Ursula Von Der Leyen - Donald Tusk Meeting In Poland

Nyitókép: AFP/Andrzej Iwanczuk

A Brussels Signal is összehasonlította, miként bánik az Európai Bizottság egy olyan nacionalista országgal, mint Szlovákia, és egy olyan EU-barát kormánnyal, mint a lengyel.

A bánásmódban megmutatkozó igazságtalanság kínos, de ez Brüsszelben senkit nem izgat

– jegyzi meg Angeline Tan.

Hozzáteszi: a brüsszeli elit számára problémát jelent, hogy Európában egyre több választópolgár ért egyet Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Robert Fico szlovák kormányfő békepárti és szuverenista álláspontjával.

A lengyelek ügyéről Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Mandiner érdeklődésére kijelentette: „Szomorú bizonyítéka annak, hogy minden, korábban sommásnak tartott megállapítás, amely szerint az Európai Bizottság politikai kritériumok mentén határozza meg az álláspontját és kettős mércét alkalmaz, a napnál is világosabbá vált."

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­­g­­a­­­z­i n­i­­m­­f­o­m­á­­­n­i­­­á­­k­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
omega
2024. május 13. 09:42
Szegély ostoba lengyelek még nem tudják mekkora bajt okoztak maguknak. Arra szavaztak, hogy a lengyel alkotmánybíróság ne hatálytalaníthasson olyan EU előírást, ami Lengyelországra nézve káros. Ez az Európai Ügyészséghez csatlakozás következménye. A lengyelek ugyanolyan ostobák, mint a budapestiek: hasznos idióták.
alexandrosz-2
2024. május 09. 21:39
A vétótlan köpcös geci egy gyáva, sunyi csicska. Bárki szabadon rugdoshatja. Következmények nélkül. Rohadjon meg a csicskáztatóival egyútt!
Namond
2024. május 09. 17:57
Orv bán forduljon az európai bírósághoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!