Lehet menni a vidámparkba, de nem szabad sikítani

2021. április 22. 10:08

Ismét megnyitottak a vidámparkok Kaliforniában, azonban már most figyelmeztetik a látogatókat, hogy a játékok kipróbálása során nem szabad énekelni, kiabálni, sikítani.

2021. április 22. 10:08
null

Igen, ez tényleg így lesz!

Ugyan a kaliforniai vidámparkok csak 15 százalékos kapacitással nyithatnak újra, de néhány alapszabályt már így is meghozott a Kaliforniai Vidámparkok Szövetsége, a CAPA, mellyel a látogatók elkerülhetik a koronavírus-járvány terjedését fokozó tevékenységeket.

Az már szinte értelemszerűnek mondható, hogy a látogatók maszkot kell viseljenek, azonban külön felhívták arra is a figyelmet, hogy a játékok kipróbálása során nem szabad énekelni, kiabálni vagy sikítani. 

Úgy tűnik, hogy a szabályt egyébként a japán vidámparkok inspirálták, ahol a tavaly nyári újranyitás során vezették be, hogy tilos a sikítás. Azt ugyan nem tudni, hogyha valakiből mégis kitör a sikoltás a fokozott adrenalin következtében, akkor mi a teendő, de mindenki érezheti, hogy ez elég nevetségesnek hangzik. 

Már korábban is volt példa arra, hogy ilyen extrém dolgokra szólították fel az amerikai lakosokat. Például Hálaadáskor azt javasolták, hogy ne igyanak alkoholt, illetve a február eleji Super Bowl mérkőzésnél is tanácsolták, hogy ha lehet, ne szurkoljanak. 

A cikk szerzője Blősz Dalma.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!